Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Νέα εντός έδρας νίκη του Ιωνικού ΑΣ επί του Ηλυσιακού με 81-65

Δημοσιεύθηκε

στις

Με νίκη ξεκίνησε ο Β’ γύρος του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με τον Ιωνικό ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας να επιβάλλεται του Ηλυσιακού ΑΟ με 81-65 και με τον Κώστα Σορώτος να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα του Ηλυσιακού να έχει τον πρώτο λόγο, έχοντας έρθει καλά διαβασμένη, και να βρίσκει λύσεις στην άμυνα επάνω σε Πέττα, Μουμπάρακ με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να τελειώσει με 19-25 υπέρ του Ηλυσιακού. Στη δεύτερη περίοδο ο coach Σορώτος έστειλε τη μπάλα κάτω από το καλάθι με τον Κατιάκο να κάνει πάρτι, ενώ η αποτελεσματική άμυνα των παικτών του Ιωνικού διαμόρφωσαν το 17-13 και το ημίχρονο να κλείνει με 36-38 υπέρ του Ηλυσιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός ήταν καταιγιστικός, το παιχνίδι πήγε κάτω από το καλάθι και η περιφέρεια ξεκόλλησε με αποτέλεσμα να πάρει νωρίς το προβάδισμα και με σκορ περιόδου 23-10 να πάρει μία διαφορά 11 πόντων. Το ίδιο μοτίβο στην τέταρτη περίοδο και τελικό σκορ 81-65, με συνολικό σκορ β’ ημιχρόνου 45-27 υπέρ του Ιωνικού.
Είναι προφανές ότι στον Β’ γύρο οι αντίπαλοι έχουν μάθει τα ατού της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας (Πέττα, Μουμπάρακ) και προσπαθούν να τους περιορίσουν αλλά η ομάδα δείχνει ικανή να βγάλει και άλλα συστήματα και με την ομαδικότητα, την καλή άμυνα και τους ψηλούς να παίζουν εξαιρετικά στην επίθεση, τελικά καταφέρνει να ανταπεξέλθει στις παγίδες των αντιπάλων. Κατιάκος κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια (25 πόντοι), Πέττας τα γνωστά (22 πόντοι, 2 τρίποντα), Μουμπάρακ από τα 6,25 (11 πόντοι 3 τρίποντα).
Πολύ υψηλό σκορ για ακόμα μία φορά, κατά καιρούς εντυπωσιακές ενέργειες, αρκετούτσικος κόσμος στο γήπεδο και ωραία ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τη διακύμανση του σκορ, έκαναν το απόγευμα στο “Ζαχ. Αλεξάνδρου” δελεαστικό.
Πριν αρχίσει το παιχνίδι, ο Σύλλογος τίμησε τον πρώην παίκτη του Ιωνικού και νυν του Ηλυσιακού Θανάση Γραμματίκα για την προσφορά του στο Σύλλογο.
Στο γήπεδο ήταν παρών και ο μεγάλος Λάζαρος Παπαδόπουλος που ήρθε να δει τους φίλους του Αντώνη Φώτση και Νίκο Πέττα.

Διαιτητές: Τσολάκος, Αργυρούδης
Δεκάλεπτα: 19-25, 36-38, 59-48, 81-65
Σκορ περιόδων: 19-25, 17-13, 23-10, 22-17

Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας (Σορώτος, Καλιώρας): Παπανδρέου 8, Μαλτέζος 5, Παπαπέτρος, Γρύλλης 6, Κουμουνδούρος, Πέττας 22 (2), Μουμπάρακ 11 (3), Κατιάκος 25, Χριστόδουλος 2
Ηλυσιακός ΑΟ (Θωμόπουλος): Γραμματίκας 10 (2), Φώτσης 20 (4), Μαραγκουδάκης, Καραμπάς 7, Αντωνόπουλος 8 (2), Μπουργάνος 7, Ζαραϊδώνης 6, Κουσιάντζας 2, Αγγελόπουλος 5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ