Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνελήφθη μέλος σπείρας που είχε “ρημάξει” σπίτια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 26χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του Τ.Α. Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν δομημένη, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα και ενεργούντες από κοινού, διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ως προς την μεθοδολογία δράσης, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, πρωινές και απογευματινές ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους (μονοκατοικίες και ισόγεια διαμερίσματα) και παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και παράθυρα, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.
Στις περιπτώσεις που εντόπιζαν εντός της οικίας τους ιδιοκτήτες, τους ακινητοποιούσαν με χρήση σωματικής βίας και συνέχιζαν τη δράση τους.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις ληστειών και ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών από οικίες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση και διετάχθη η προσωρινή του κράτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ