Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών διενεργήθηκαν σήμερα 605 δειγματοληπτικά Rapid Tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος Rapid-test, στο πλαίσιο της δράσης που έχει ξεκινήσει, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη,  από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποίησαν Rapid Tests στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στο Δυτικό Τομέα Αθηνών στο Αιγάλεω, στο κτήριο της Περιφέρειας στο Δυτικό Τομέας Αθηνών στο Περιστέρι όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Μεταφορών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Τεχνικών Έργων καθώς και στο Πάρκο Τρίτση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν τα test ενημερώθηκε από τον Συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Δρ. ΠΕυσταθίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας ΑΘ. Βαθιώτη, για την πορεία  υλοποίησης της δράσης.

Οι Κινητές Μονάδες της Περιφέρειας και του ΙΣΑ πραγματοποίησαν test, σε πολίτες, εργαζόμενους των δομών της Περιφέρειας, των Δήμων, του Πάρκου, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας. Συνολικά διενεργήθηκαν σήμερα,  605 Rapid Tests.  Σε περιπτώσεις που το αποτέλεσμα ήταν θετικό οι πολίτες υποβλήθηκαν και σε μοριακό test.

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία δειγματοληψίας προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:«Είναι η πέμπτη μέρα που πλέον η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει ευρύτατες ιχνηλατήσεις με τη διενέργεια Rapid test. Από τον Πειραιά που ξεκίνησε η δράση, στη συνέχεια στη Σαλαμίνα, στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας και σήμερα στον Δυτικό Τομέα εκατοντάδες συμπολίτες μας και εργαζόμενοι σε δομές προσήλθαν να πραγματοποιήσουν rapid test. Στόχος μας με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει είναι να ανακόψουμε την αλυσίδα μεταδοτικότητας. Μέσω ιχνηλάτησης και με τη στενή συνεργασία και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ συμβάλουμε στη εθνική προσπάθεια που στόχο της έχει τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Όλοι μαζί με συντονισμένες δράσεις θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την εθνική προσπάθεια και θα βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη ενάντια της πανδημίας».

Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα τρία σημεία δειγματοληψίας ήταν επίσης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Γκίκας, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σ. Τσίρμπας, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοί Μ. Αγγελοπούλου, Χ. Αλεξανδράτος, η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση  Μ. Χατζηαθανασίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Πάρκου Δ. Μαυροειδάκος, η υπεύθυνη οργάνωσης και ενημέρωσης του ΚΕΠΙΧ Χ. Γαλανοπούλου  και ο Αντιδήμαρχος Η. Μάνδρος.

Συνεχίζονται και αύριο στο Βόρειο Τομέα Αττικής τα rapid tests
Αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικά τεστ στο Βόρειο Τομέα Αττικής. Συγκεκριμένα, τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Περικλέους 55) και στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών, (Λεωφόρος Κηφισίας 20 και  Γκύζη Μαρούσι).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ