Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Κορωνοϊός: Νέο τεστ θα εντοπίζει τη μόλυνση μέσα σε ένα 24ωρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία απλή έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων απομένει για την κυκλοφορία και ενός νέου πρωτοποριακού τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, το οποίο δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Έργων Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA), όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

Πρόκειται για ένα τεστ που εξετάζει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στη μόλυνση και θα μπορεί να εντοπίζει τους φορείς του ιού που βρίσκονται σε πρώιμο μολυσματικό στάδιο, αποτρέποντας έτσι τη διασπορά του κορονοϊού, αφού η διάγνωση θα γίνεται γρήγορα. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του εν λόγω τεστ, ενώ αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του από τα κοινά τεστ που γίνονται μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο.
Η διάγνωση του ιού θα γίνεται εντός 24ωρου από την ημέρα που μολύνθηκε ο ασθενής και έτσι θα η ταχύτητά θα ενισχύει και θα επισπεύδει και τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσής του.

Η δοκιμή έγινε μετά από παλαιότερη έρευνα της DARPA με στόχο την ταχεία διάγνωση των δηλητηριάσων από χημικά πολέμου για να επανέλθει άμεσα μετά την έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να τη θεωρούν ιδανική για την αποφυγή της διασποράς του.

“Στόχος της έρευνας είναι να αναπτύξει και αν επικυρώσει ένα διαγνωστικό τεστ πρώιμης υποδοχής αίματος”, είπε ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας νοσοκομείου της Νέας Υόρκης, Στιούαρτ Σίλφον.

Στην έρευνα έχουν συμμετάσχει αρκετές ακόμη ιατρικές σχολές, όπως αυτή του Όρους Σινά, αλλά και των Πανεπιστημίων Ντιουκ και Πρίνστον.

Εφόσον το τεστ εγκριθεί θα δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε επιστήμονες όλου του κόσμου να το δοκιμάσουν, ενώ θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, όπου θα μπορούν να γίνονται ως και 1 εκατομμύριο δοκιμές την ημέρα!

Το συγκεκριμένο τεστ θα εξετάζει την άμεση απόκριση του οργανισμού στον κορονοϊό, δεδομένου ότι “η ανοσοαπόκριση στη λοίμωξη αναπτύσσεται αμέσως μετά τη λοίμωξη”, όπως δήλωσε στον Guardian ο καθηγητής. Αυτό άλλωστε το καθιστά και γρηγορότερο από τα υπάρχοντα τεστ.

Οι επιστήμονες της DARPA δεν έχουν εκφράσει μεν αισιοδοξία για έγκριση του τεστ, δεν έχουν όμως κρύψει από την άλλη και τον ενθουσιασμό τους για την περίπτωση που κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, αφού δείχνουν αρκετά βέβαιοι για τα αποτελέσματα ενός τέτοιου τεστ. Όπως αναφέρει ο Guardian, η ταχύτητα διάγνωσης θα αυξήσει και θα επισπεύσει τη δυνατότητα απομόνωσης ασθενών που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μόλυνσης, τη στιγμή μάλιστα όπου οι περισσότερες χώρες περνούν στο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ