Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Σπυρόπουλος: “Η κομβική σημασία της ΚΕΑΕΔΗΑ για τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκου Σπυρόπουλου στην εφημερίδα Χ-τύπος.

 

Κύριε Πρόεδρε, πως καταφέρνει η ΚΕΑΕΔΗΑ να επιτελεί το έργο της σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει διαμορφώσει ο κορωνοϊός;
Είναι μία πραγματικότητα πως οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο ένα χρόνο δημιούργησαν αρκετές δυσκολίες στην λειτουργία της επιχείρησης. Σε αυτό το σημείο θεωρώ ότι θα πρέπει να εξηγήσω ότι η Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. ναι μεν είναι δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου αλλά διέπεται από την νομοθεσία περί κοινών ανωνύμων εταιριών. Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, αυτή της η ιδιαιτερότητα δημιουργεί αρκετές δυσκολίες στον τρόπο λειτουργίας της. Παρόλες όμως τις δυσκολίες καταφέραμε μέσα από έναν πιο ευέλικτο τρόπο λειτουργίας καθώς και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων όχι μόνο να ανταπεξέλθουμε αλλά και να σταθούμε δίπλα στο Δήμο μας όποτε αυτό απαιτείτο, όπως οφείλαμε άλλωστε.

Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές της Δημοτικής Επιχείρησης για το προσεχές διάστημα;
Στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου που στεγαζόταν το παλιό κολυμβητήριο, ζημιές που προκλήθηκαν από την χρόνια εγκατάλειψη του κτηρίου από προηγούμενες διοικήσεις. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμετάλλευσής του τόσο για την εταιρία αλλά κυρίως για τους Δημότες της Πόλης μας.
Ταυτόχρονα είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσουμε , εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, τις διά ζώσης προπονήσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, τα τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης, ενώ προετοιμαζόμαστε και για την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου “Νοσταλγία” λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι παρόλο που τα γήπεδα ήταν κλειστά οι προπονήσεις στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου πραγματοποιούνταν μέσω τηλεδιάσκεψης και φυσικά χωρίς καμία επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε λειτουργία τμημάτων Ποδοσφαίρου για παιδιά με ειδικές ικανότητες καθώς το προσωπικό της ΚΕΑΕΔΗΑ έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την διεξαγωγή αυτού του είδους προπονήσεων.

Κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό της μέχρι τώρα διοίκησής σας, που θα στεκόσασταν;
Έχοντας εμπειρία από τον τρόπο λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς το κύριο μέλημά μου όταν ανέλαβα τη διοίκηση της ΚΕΑΕΔΗΑ ήταν να γίνει, στο μέτρο του δυνατού, μία εταιρία ανταγωνιστική, ευέλικτη και σύγχρονη ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Για να το πετύχουμε αυτό προχωρήσαμε στην τροποποίηση του καταστατικού και στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού Λειτουργίας της. Θα πρέπει να αναφερθώ βέβαια και στην πολύ σημαντική δωρεά μασκών προς τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό της πόλης μας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς, με αυτή την κίνηση ο Δήμος μας ήταν από τους λίγους που κατάφερε να προμηθεύσει τα απαραίτητα, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας των σχολείων μας. Το σημαντικότερο όμως έργο της επιχείρησης είναι η συμβολή στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Γήπεδο της Πρασίνου Λόφου, η συμμετοχή της εταιρίας θα μπορούσα να πω ότι ήταν καίρια για την ολοκλήρωσή του.

Από την ως τώρα εμπειρία σας, πως μπορούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να είναι χρήσιμες στο δημοτικό έργο;
Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις στις μέρες μας θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελούν εργαλεία κομβικής σημασίας για την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Έχοντας εμπεδώσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα τον τρόπο λειτουργίας τους θα έλεγα ότι δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να πραγματοποιήσουν ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων πέραν των στενών αρμοδιοτήτων τους. Δράσεις σε επίπεδο αθλητικό, πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό είναι ο κύριος λόγος ύπαρξης των περισσότερων Δημοτικών Επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια.

Ως νέος άνθρωπος έχοντας ήδη διατελέσει και αντιδήμαρχος, ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;
Η αλήθεια είναι πως παρόλα τα 16 χρόνια ενασχόλησής μου με τα δημοτικά στο πλάι του σημερινού Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου θεωρώ ότι η λέξη «στόχοι» συνεχίζει να μην με αντιπροσωπεύει, αντιθέτως νομίζω ότι μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί και να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Αυτό που εύχομαι είναι να ξυπνάω κάθε μέρα με την ίδια διάθεση για προσφορά προς τους συνδημότες μου όπως ακριβώς την πρώτη μέρα που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά και εύχομαι όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους να είναι ικανοποιημένοι με την επιλογή τους. Αυτή είναι εξάλλου και η ανταμοιβή όσων εμπλεκόμαστε με τα κοινά, να βλέπουμε στο πρόσωπο των συνδημοτών μας την εκτίμησή τους αλλά και την ικανοποίηση από την προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ