Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Μ. Πατούλη για την απώλεια της Κικής Δημουλά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει συλλυπητήριο μήνυμα για την πρόσφατη απώλεια της μεγάλης διεθνούς φήμης Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά.

Ειδικότερα αναφέρει: «Η Κική Δημουλά υπήρξε μία ξεχωριστή προσωπικότητα του πνεύματος που αγάπησε με πάθος την ποίηση, και το κοινό αγάπησε την ποίηση μέσα από εκείνη και τα έργα της. Αφιέρωσε τη ζωή της να συνθέτει στίχους για τον έρωτα, τη φθορά, την απώλεια, τη μοναξιά. Χαρακτηριστικά της γραφής της ήταν η προσωποποίηση
αφηρημένων εννοιών, η ασυνήθιστη χρήση κοινών λέξεων και η πικρή φιλοπαίγμονα διάθεση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρονταν στη λυτρωτική διάσταση της ποίησης.

Πολυβραβευμένη, εκτός από τους Έλληνες αναγνώστες της, μάγεψε με τους στίχους της κοινά σε πολλά ακόμη μήκη και πλάτη του κόσμου μέσα από τις πολυάριθμες πολύγλωσσες μεταφράσεις των συλλογών της. Με διεθνή αναγνώριση, δικαιωματικά συγκαταλέγεται στους σύγχρονους εκπροσώπους του ελληνικού πνεύματος αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό και σημαντικό έργο ως παρακαταθήκη. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα η προσωπική γνωριμία μαζί της. Συνολικά ως κοινωνία της είμαστε ευγνώμονες για τα ανεξάντλητα ταξίδια του νου που μας χάρισε και θα μας συντροφεύουν στη δική μας ζωής.

Τα θερμά συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους και στους οικείους της. Την αποχαιρετούμε με λόγια γνώριμα, δικά της “η μνήμη, κύριο όνομα των θλίψεων, ενικού
αριθμού, μόνον ενικού αριθμού και άκλιτη. Μνήμη, μνήμη, μνήμη”, και τη δική μας υπόσχεση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ