Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Τιμητικές διακρίσεις για τους αριστούχους του Μουσικού Σχολείου Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την απονομή των βραβείων και χρηματικών επάθλων «Μίκης Θεοδωράκης» στο Μουσικό Σχολείου Αλίμου, συνεχίζεται ο θεσμός για την στήριξη και επιβράβευση των μαθητών και μαθητριών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Αττικής προς τιμήν και του εμβληματικού Έλληνα συνθέτη.

Τα βραβεία, που θα απονέμονται κάθε χρόνο στους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του Λυκείου των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, απονεμήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής στους 3 μαθητές, των τριών τάξεων του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2020-21. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα, 400 ευρώ στον μαθητή της Ά Λυκείου, 500 ευρώ στον μαθητή της Β΄ Λυκείου και 600 ευρώ στον μαθητή της Γ΄Λυκείου αντίστοιχα.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στην εκδήλωση o Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου Ευάγγελος Κοντογιάννης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Παιδείας Χαράλ. Αλεξανδράτος και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαδάκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της καθιέρωσης των βραβείων, θα δίνει κάθε χρόνο από ίδιους πόρους, σε κάθε Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αττικής τα οποία είναι 8 στο σύνολο τους, το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ για τη βράβευση 3 μαθητών-μαθητριών, που προήχθησαν ή αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό, σε κάθε μία εκ των τριών (3) τελευταίων τάξεων του κάθε σχολείου (δηλαδή από ένα βραβείο για κάθε τάξη), μαζί με μία αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας Αττικής.

Για εφέτος, μέχρι στιγμής ήδη έχουν απονεμηθεί τα βραβεία στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία Γέρακα, Πειραιά, Περιστερίου και Αθηνών.

Τα σχολεία στα οποία θα απονέμονται κάθε χρόνο τα βραβεία είναι τα εξής: Μουσικό Σχολείο Αθήνας, Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Μουσικό Σχολείο Πειραιά, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Γέρακα, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λ.Τ Περιστερίου και Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ