Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αποκλειστικό: Τι δηλώνει o Χάρης Μαυρουδής για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκλειστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη του ηθοποιού και Αντιδημάρχου Χαλανδρίου Χάρη Μαυρουδή στην εφημερίδα Χ-τύπος που κυκλοφορεί το Σάββατο 27/2.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο Χ. Μαυρουδής κάνει μια αναδρομή στην πορεία του ανακαλύπτοντας τις δουλειές που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής, μιλά για τη συμμετοχή του στην πιο επιτυχημένη ελληνική ταινία των τελευταίων χρόνων, αλλά και για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του θεάτρου.

Ο ίδιος σχολιάζει σχετικά με όσα συμβαίνουν:Είναι ευλογία αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Όχι αυτά που έγιναν, αυτές οι σκοτεινές, βρώμικες και άρρωστες καταστάσεις, αλλά το ότι δίνεται η δυνατότητα σε αυτό το χώρο, να εξοστρακίσει τους ανθρώπους που τα έκαναν αυτά στο όνομά του. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν σε θέσεις εξουσίας και όχι μόνο θεσμικές, αλλά και απέναντι στους συναδέλφους τους, ήταν άνθρωποι που μπορούσαν να τους εμποδίσουν στην πορεία τους, που μπορούσαν να τους επιβληθούν με πάρα πολλούς τρόπους και το κάνανε. Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, και τα νεότερα παιδιά που ακολουθούν θα μπορούν να δημιουργούν, να υπάρχουν σε έναν χώρο που δεν θα έχει αυτή την “ασχήμια”. Θα έχει τα προβλήματα που είχε, καθώς είναι ένας χώρος που δεν τηρούνται ούτε οι εργασιακές συνθήκες, δεν έχει τους κατάλληλους μισθούς, δεν υπάρχει η ασφάλεια που θα έπρεπε όπως και σε άλλες δουλειές, όλα αυτά δεν θα σταματήσουν να υφίστανται, αλλά οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν με αυτό τον τρόπο την εξουσία τους δε νομίζω ότι θα τολμήσουν να το ξανακάνουν. Και τουλάχιστον είναι στο δικό μας χέρι να μην τους αφήσουμε, έχει ανοίξει πια ο δρόμος.

Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να ξαναγυρίσουμε σε αυτές τις νοσηρές καταστάσεις, τις οποίες ακόμα κι αν τις ακούγαμε δεν τις γνωρίζαμε σε αυτό το μέγεθος. Δηλαδή ακούγαμε ιστορίες για αυτόν τον άνθρωπο που είναι πλέον κρατούμενος, αλλά δεν μπορούσαμε να τις αξιολογήσουμε. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις ότι “βγαίνει με πιτσιρικάδες”, και αλλιώς να αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά. Και αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά που διαβάζουμε και ακούμε για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, μιλάμε για αίσχη. Δεν θέλω να το χαρακτηρίσω “αρρώστια”, γιατί η αρρώστια σου δίνει και ένα άλλοθι, βγάζοντας από το επίκεντρο τον θύτη και παρουσιάζοντάς τον ως θύμα. Εδώ έχουμε να κάνουμε για θύτες και θύματα. Και φυσικά όποια κι αν είναι η ευθύνη του θύματος, το θύμα παραμένει θύμα, διότι απ’ ότι διαβάζω και καταλαβαίνω ο κ. Κούγιας θα επιχειρήσει μια σπίλωση όλων των θυμάτων και η μεταμόρφωσή τους σε θύτες, αλλά ως κοινωνία, ως μονάδες, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να επιτευχθεί.”

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο Χ-τύπο που κυκλοφορεί και το xtypos.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ