“Έρχεται” το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2020 – Όσα έγιναν στη Συνέντευξη Τύπου

0

Πλησιάζει η στιγμή που το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2020 θα ανοίξει αυλαία, μέσα ωστόσο σε μια δύσκολη υγειονομική συγκυρία.

Στην προσπάθεια αυτή, αλλά και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής για τον Πολιτισμό στην πόλη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη διάρκεια ειδικής συνέντευξης τύπου που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου χθες Τρίτη 25 Αυγούστου 2020.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-16 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο Θέατρο, επί της Λεωφ. Κηφισίας 219.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ενδεικτικά σημείωσε: «Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προσδοκούμε να είναι οάσεις χαράς και αισιοδοξίας για τους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι, αυτό το περίεργο λόγω της πανδημίας καλοκαίρι, να δημιουργήσουμε ευχάριστες διεξόδους αναψυχής, που τόση ανάγκη έχουμε όλοι μας».

Αναφερόμενος στους στόχους της Δημοτικής Αρχής τόνισε: «Δίνουμε έμφαση σε μια  πολιτική εξωστρέφειας, που προβάλλει τους δημιουργούς που δρουν στο τοπικό επίπεδο και διαχέει στην πόλη το έργο που παράγεται  από τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου και άλλους πολιτιστικούς πρωταγωνιστές της πόλης. Αντίστοιχη επιλογή γίνεται και στο φετινό Φεστιβάλ με ένταξη στον προγραμματισμό του της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» αλλά και μουσικο-χορευτικών παραστάσεων, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση των Συλλόγων των Κρητών και των Ποντίων της πόλης. Επιπλέον δύο υψηλής επίσης σημασίας ετήσιοι πολιτιστικοί θεσμοί, πρόκειται φυσικά, να υλοποιηθούν  και φέτος, τα Σπαθάρεια τον Σεπτέμβριο και η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής,  που θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο και το φεστιβάλ για νέους ΑΡΤΕΜΕΙΣ».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στη δέσμευσή για τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου δήλωσε: «Κομβικής σημασίας στο πραγματικό και το συμβολικό επίπεδο για τη φυσιογνωμία της πόλης αποτελεί η δημιουργία Στέγης Δημοτικού Θεάτρου στο Μαρούσι, που αποτελεί διακαή πόθο και προσωπική μου δέσμευση».

Πλήθος καλλιτεχνών, μουσικών και θεατρικών σχημάτων θα υποδεχθεί το Φεστιβάλ

Στην παρουσίαση των καλλιτεχνών, των μουσικών και των θεατρικών σχημάτων που πλαισιώνουν το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου που φέρει την ευθύνη της διοργάνωσης Νίκος Πέππας, τονίζοντας παράλληλα και την πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για τις υπόλοιπες πολιτιστικές εκδηλώσεις πέρα του Φεστιβάλ μίλησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Νικολαράκος τονίζοντας την ανάγκη παράλληλης ανάδειξης των πολιτιστικών χώρων του Δήμου όπως τα Μουσεία, τη Βιβλιοθήκη και την Πινακοθήκη που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα παραγωγής τέχνης.

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού η οποία ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ και παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, συνεχάρη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, που λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στηρίζει όχι μόνο τους καλλιτέχνες σε μία δύσκολη περίοδο αλλά και προσφέρει στους πολίτες ένα εξόχως ποιοτικό θέαμα. Ομοίως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» Κωστής Σηφάκης μίλησε για τη στήριξη που παρέχει ο κ. Θ. Αμπατζόγλου και ο Δήμος στους συλλόγους της πόλης αναδεικνύοντας με την ευκαιρία του Φεστιβάλ την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Στη συνέντευξη τύπου το παρών έδωσε ακόμη η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά και δημοσιογράφοι από όλα τα Τοπικά Μέσα του Αμαρουσίου και των Βορείων Προαστίων.

Πληροφορίες για τα εισιτήρια και τα μέτρα προστασίας

1.     Προπώληση εισιτήριων για το Φεστιβάλ Αμαρουσίου γίνεται στο viva.gr και στο 11876 καθώς και από το ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στο ισόγειο (Βασ. Σοφίας 9 & ∆ημ. Μόσχα) από ∆ευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες στο τηλ. 2132038059. ∆εν θα διατίθενται εισιτήρια από το ταμείο του Αίθριου Θεάτρου.

2.     Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (Covid-19) όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟ∆Υ. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τον χώρο της εκδήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπ. Υγείας και του ΥΠΠΟ.

Δείτε αναλύτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.