Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

O Μάκης Αδαμίδης στο Χ-τύπο: “Είμαι ρεαλιστής και προσπαθώ να ικανοποιήσω όλους τους συμπολίτες μου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεταμόρφωσης

 

Την πρώτη του συνέντευξη (γενικώς) παραχώρησε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης, κ. Μάκης Αδαμίδης, απαντώντας για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει.

Ακόμη, ο κ. Αδαμίδης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του και ως Αντιδήμαρχος και έστειλε το μήνυμά του στους δημότες της Μεταμόρφωσης για τις εκλογές του Οκτωβρίου, όπου θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, κ. Στράτου Σαραούδα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Αδαμίδη έχει ως εξής:

 

Κύριε Πρόεδρε, παρότι σε αυτήν την δημοτική περίοδο αντιμετωπίσατε ένα δύσκολο περιβάλλον (πανδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια) καταφέρατε να παρουσιάσετε σημαντικό έργο. Θα μπορούσατε να μας κάνετε έναν συνοπτικό απολογισμό;

Πράγματι ήταν μια πρωτόγνωρα δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία υπηρέτησα σε δύο σημαντικές θέσεις ευθύνης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη.

Δύο θέσεις όπου μέσα από σκληρή δουλειά καταφέραμε πολλά. Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, έχοντας στο πλευρό μου τη Διεύθυνση και την άξια Διευθύντρια κα Λυγερή Χαγιά, προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να συμμαζέψω κακοδιαχείριση και σπατάλες της προηγούμενης διοίκησης. Μια προσπάθεια που έχοντας το πλεονέκτημα να κρίνουμε εκ των υστέρων έφερε σημαντικά αποτελέσματα:

– Την έξωση της επιχείρησης από το Σκεπαστό της Αττικής Οδού, η οποία από το 2013 είχε να καταβάλλει ενοίκια με το χρέος να φτάνει τις 783.632,50 Ευρώ.

– Την έξοδο του Δήμου Μεταμόρφωσης από το Σύνδεσμο Πάρνηθος (ΣυνΠΑ) και την εξοικονόμηση 240.000 Ευρώ  τα τελευταία τέσσερα έτη.

– Τη μείωση των ενοικίων του Δήμου κατά περίπου 270.000 Ευρώ την τελευταία τετραετία.

– Τη μείωση των ασφαλειών των οχημάτων από 55.000 Ευρώ στις 25.000 Ευρώ ετησίως, εξοικονομώντας 120.000 Ευρώ κατά τη θητεία μας.

– Την επιστροφή των χρημάτων στην απαράδεκτη είσπραξη των τελών για τους οικογενειακούς τάφους,

– Την αδειοδότηση, επισκευή και μετέπειτα δημοπράτηση του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Νεκροταφείου, που αποφέρουν έσοδα 45.000 Ευρώ το χρόνο,

– Την επίτευξη της αγοράς του Κτήματος Κουτσουμπέλη και μάλιστα σχεδόν ένα (1) εκατομμύριο Ευρώ λιγότερο από την αρχική του αξία.

 

Όσο για τον τομέα της Καθημερινότητας πετύχαμε:

– Την οργάνωση, ταξινόμηση και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών με τη Γραμμή του Δημότη 1509 και την εφαρμογή FixMyCity, διασυνδέοντας και συντονίζοντας  όλες τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του Δήμου.

Ενδεικτικά για το 2021 στον τομέα της Καθαριότητας είχαμε 892 από τα οποία ανοιχτά έμειναν μόλις 76, τα οποία ήταν μακροχρόνια. Ενώ στον τομέα της Τεχνικής Υπηρεσίας το 2021 και 2022 είχαμε 917 αιτήματα. Ανάγκες και αιτήματα που επέβλεψα προσωπικά, δίνοντας την αρμόζουσα προτεραιότητα αναλόγως της σοβαρότητας της κάθε εργασίας.

– Κατά τις κακοκαιρίες (πχ στις χιονοπτώσεις) ήμασταν προετοιμασμένοι και από την πρώτη στιγμή στο δρόμο. Είμαστε υπερήφανοι που η Μεταμόρφωση είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της Αττικής που δεν έμεινε κλειστή ούτε για μία ώρα.

Να ξέρετε, ότι ο τομέας της Καθημερινότητας του Πολίτη πιστεύω ότι είναι ο σημαντικότερος τομέας του Δήμου και είμαι πραγματικά υπερήφανος τόσο που δημιουργήθηκε στη Μεταμόρφωση για πρώτη φορά από τον Δήμαρχο Στράτο Σαραούδα, όσο για την τιμή να με επιλέξει σε μια τόσο καίρια θέση.

 

 

 

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πως το επίπεδο αλλά και το εύρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναβαθμίστηκε σημαντικά στον Δήμο της Μεταμόρφωσης. Ποια ήταν γενικά η φιλοσοφία σας;

Η φιλοσοφία μου είναι ότι εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο. Έτσι άλλωστε λειτουργώ και στις επιχειρήσεις μου. Να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και να προσφέρουμε το καλύτερο.

Παράλληλα είμαι ρεαλιστής και προσπαθώ να ικανοποιήσω όλους τους συμπολίτες μου, τα γούστα και τα «θέλω» τους.

Για αυτό το λόγο από την πρώτη στιγμή στήριξα πολιτιστικές δράσεις διαφορετικού είδους και χαρακτήρα.

Στήριξα από τη μία λοιπόν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου εκατοντάδες δημότες τα παρακολουθούν,  στήριξα δράσεις με ντόπιους καλλιτέχνες, στήριξα κλασικές παραγωγές όπως τον «Μεσσία», ωστόσο έφερα και μεγάλα καλλιτεχνικά σχήματα στην πόλη.

Μουσικά σχήματα γνωστά τα οποία στη μεγαλύτερη γιορτή της Μεταμόρφωσης, έκαναν την πόλη μας επίκεντρο, έφεραν χαρά σε χιλιάδες συμπολίτες μου, γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα που πέρασε υπέροχα, ενώ δούλεψαν πρωτόγνωρα καλά και όλες οι επιχειρήσεις (εστίαση, ρούχα κλπ) της πόλης, οι οποίοι μάλιστα μας συνεχάρησαν για την επιλογή μας.

Γιατί για εμένα η Μεταμόρφωση αξίζει το καλύτερο.

Στη Μεταμόρφωση αξίζουν συναυλίες, όπως ο Μητσιάς και η Γλυκερία. Όπως  η Πέγκυ Ζήνα, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Δέσποινα Βάνδη και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Στη Μεταμόρφωση μας αξίζει ο εορτασμός των παραδοσιακών μας εορτών, όπως γιορτάζουμε πλέον τη Καθαρά Δευτέρας (Κούλουμα) στο Λόφο Νεμέσεως- Δηλαβέρη, με 2.000 μερίδες σαρακοστιανού φαγητού, εκατοντάδες χαρταετούς και πολύ κέφι με χορό- τραγούδι και, όπως πάντοτε, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Δεσμευόμαστε -και εγώ προσωπικά- ότι στη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας, 5 και 6 Αυγούστου, θα έχουμε τους καλύτερους καλλιτέχνες, με προσωπικό στοίχημα η επόμενη γιορτή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Να μη φεύγει κανείς διακοπές πριν από τις 6 Αυγούστου.

 

Όμως, στην Κοινωφελή δεν είχατε μόνο τα πολιτιστικά…

Φυσικά και όχι. Η Κοινωφελής Επιχείρηση κατά την προεδρία μου στάθηκε – και στέκεται – δίπλα σε κάθε κοινωνική προσπάθεια, σε κάθε σημαντική προσπάθεια του Δήμου, είτε επρόκειτο για την Ημέρα Περιβάλλοντος είτε την Κοινωνική Υπηρεσία, την οποία ενισχύσαμε με την αγορά ενός αυτοκινήτου για τη φροντίδα των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη, είτε για τα ΚΑΠΗ, είτε για το Τοπικό Ιατρείο.

Και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την τεράστια επιτυχία του «Χαρούμενου Δημιουργικού Καλοκαιριού», το οποίο από 450 παιδιά, ξεπέρασε φέτος τα 900, ενώ για τις ανάγκες του άνοιξαν τρία σχολεία, με τους γονείς να δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι. Μάλιστα αρκετοί γονείς ζήτησαν να κλείσουν θέση από τώρα για το επόμενο καλοκαίρι, ακόμη και προπληρώνοντας! Εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώσαμε ότι δεν είναι ανάγκη, καθώς θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όλα τα παιδιά.

 

Θα είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, κ. Σαραούδα. Για ποιο λόγο θα ζητούσατε την ψήφο των συμπολιτών σας;

Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Έχω όνειρα και προσδοκίες για τον τόπο μου, πίστεψα τον Στράτο Σαραούδα ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και αποδείχθηκε τέσσερα χρόνια μετά ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, καθώς κάλυψε όλες τις προσδοκίες μου.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι και τώρα υποψήφιος. Ο Στράτος Σαραούδας, η προσπάθεια, το πάθος και η αγάπη του για τη Μεταμόρφωση, αποτελεί το έναυσμα και το κίνητρο να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το σημαντικό έργο που ήδη ξεκινήσαμε.

Ήμαστε στο πλευρό του Δημάρχου των έργων απέναντι στο παρελθόν και στην μικροπολιτική των λόγων χωρίς αντίκρισμα. Στους τζάμπα μάγκες δηλαδή.

 

Ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες;

Πιστεύω ότι στην πολιτική πρέπει κανείς να είναι ειλικρινής και αυθεντικός. Να έχει όραμα, πλάνο και όρεξη να το υλοποιήσει. Να συμβάλει και να βελτιώνει την καθημερινότητα των συμπολιτών του.

Καθώς, λοιπόν, μας ενώνει η αγάπη για τη Μεταμόρφωση, ζητώ και πάλι τη στήριξή σας, ώστε να Φτιάξουμε ΜΑΖΙ την πόλη που Αξίζει να Ζεις.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ