Άγριο ξύλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής – Διεκόπη η συνεδρίαση

0

Σε ρινγκ μετατράπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής μετά από βίαιο επεισόδιο που εκδηλώθηκε την ώρα που ανέβηκε να μιλήσει ο επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή” Ηλίας Παναγιώταρος στη συζήτηση για το Προσφυγικό.

 

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από την αρχή, καθώς στα θεωρεία των επισκεπτών είχαν συγκεντρωθεί χρυσαυγίτες και στην πλατεία υπήρχαν νεαρά άτομα προσκείμενα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση αντάλλαζαν “γαλλικά”, θυμίζοντας εξέδρα γηπέδου.

Όταν άρχισε η ομιλία Παναγιωταρου, οι νεαροί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλησαν να φύγουν μαζί με περιφερειακούς συμβούλους και εμποδίστηκαν από τους “αντιπάλους”.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η. Παναγιώταρο κάποια στιγμή να ουρλιάζει και να αποκαλεί “τραμπούκους”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες” και άλλα κολακευτικά τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ και όσους αποχωρούσαν την ώρα που μιλούσε.

Αργότερα, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π.Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο.

Κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα.

Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τους νέους τραμπουκισμούς μελών και στελεχών, μπράβων της ΧΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Οι ναζιστές της ΧΑ, στη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη με θέμα το προσφυγικό, άρχισαν να προκαλούν και να προπηλακίζουν όσους ήθελαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του περιφερειακού συμβούλου της ΧΑ και του ρατσιστικού οχετού που αυτός εκτόξευε.

Κατά τη διάρκεια των προπηλακισμών επιτέθηκαν και χτύπησαν το δημοσιογράφο του “Ριζοσπάστη” Π. Αναστασιάδη που κάλυπτε τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για μια ακόμα φορά η ναζιστική εγκληματική ΧΑ δείχνει το αποκρουστικό ρατσιστικό της πρόσωπο.

Ο ελληνικός λαός που καθημερινά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες πρόσφυγες χρειάζεται να απομονώσει τους φασιστές της ΧΑ και το χυδαίο ρατσισμό τους».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.