Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

“Εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού”

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειου Τομέα Αθήνας του Κόμματος, κ. Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, στη συζήτηση που διοργάνωσε η κομματική Οργάνωση Κέντρου Νέας Ιωνίας την Τρίτη 4 Οκτωβρίου σε καφετέρια στη συμβολή των οδών Αγίου Βασιλείου και Μεσολογγίου.

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ξεκίνησε την εισαγωγική του ομιλία με μια ανάλυση της διεθνούς κατάστασης που επικρατεί δίνοντας έμφαση στη γειτονιά μας, δηλαδή στην ανατολική Μεσόγειο. Σχετικά με την αποκαλούμενη “Αραβική Άνοιξη”, η άποψή του ήταν πως δεν πρόκειται για λαϊκές επαναστάσεις αλλά για μια εναλλαγή στο πλαίσιο των αστικών δυνάμεων. Παράλληλα, αναφορικά και με την ένταση  στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σχετικά με τις έρευνες της Κύπρου στη Μεσόγειο προειδοποίησε πως το κυνήγι των ανταγωνισμών προμηνύει πολύ άσχημες εξελίξεις  για τους λαούς της περιοχής.
Περνώντας στο εσωτερικό και στις αποφάσεις της κυβέρνησης ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δικαιώθηκε όταν πριν έξι μήνες προειδοποιούσε πως για νέα σκληρά μέτρα. “Στις 21 Ιουλίου όταν όλοι πανηγύριζαν για τη Συμφωνία στήριξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμείς είχαμε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους ότι είναι μια πλαστή ισορροπία που είναι εύθραυστη και αργά ή γρήγορα μπορεί να ανατραπεί. Και τελικά επιβεβαιωνόμαστε σήμερα” τόνισε.
Ο ομιλητής κάλεσε τον κόσμο να μην ξεγελαστεί από τα δύο κόμματα εξουσίας για να σημειώσει πως όσο δεν υπάρχει η σφραγίδα του λαϊκού παράγοντα δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή έξοδος από την κρίση. “Αν δε θιχθεί η εξουσία των μονοπωλίων και η πλουτοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε καλύτερες ημέρες…χρειάζεται να ανοίξει ο δρόμος από τα κάτω προς τα πάνω, από τους χώρους δουλειάς, τους συλλόγους, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην αφήσουμε τα συνδικάτα να είναι υπόθεση λίγων εργατοπατέρων” τόνισε καλώντας τους πολίτες σε συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης όπως το χαράτσι στα ακίνητα.
Μετά το τέλος της ομιλίας μέλη του ακροατηρίου κατέθεσαν παρατηρήσεις και ερωτήσεις προς τον κ. Παπαγεωργόπουλο. Κοινή συνιστάμενη ήταν η αναγνώριση  της ανάγκης να βγει το ΚΚΕ και να καταθέσει με σαφήνεια ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. “Τι εννοούμε όταν λέμε ο λαός στην εξουσία;” αναρωτήθηκε εύλογα ο κ. Στέφανος Ψαραδάκος.
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής απάντησε πως το σχέδιο του ΚΚΕ για τη διακυβέρνηση της χώρας προβλέπει την εθνικοποίηση και εκμετάλλευση προς όφελος του λαού όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (ναυτιλία, πετρέλαια, τράπεζες) με κρατικούς εργαζόμενους που θα συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση. Ένα άλλο σημείο που έθιξε είναι να υπάρξει εκ νέου στροφή στην ελληνική ύπαιθρο ώστε να παράγει η χώρα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που χρειάζεται χωρίς να χρειάζεται να κάνει εισαγωγές από έξω. Με τα χρήματα που θα περισσεύουν θα χρηματοδοτείται η ανάπτυξη υποδομών και δραστηριοτήτων στον αθλητισμό, την κοινωνία και τον πολιτισμό. “Μπορούμε να κινήσουμε την οικονομία και τον πλούτο που υπάρχει προς όφελος του λαού” ήταν η άποψη του.
Ο Χτύπος ρώτησε τον κ. Παπαγεωργόπουλο τι θα κάνει το ΚΚΕ αν αναλάβει την εξουσία με το υπέρογκο δημόσιο χρέος. Η απάντησή του ήταν πως θα αρνηθεί να το αποπληρώσει. “Αυτό θα έχει σίγουρα κόστος αλλά ας μας πούνε ποια είναι η διέξοδος. Η εξαθλίωση του λαού;” αναρωτήθηκε.
Κλείνοντας ο Γραμματέας της Νομαρχιακής κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην μεγάλη εθνική απεργία της 19ης Οκτωβρίου και “να παραλύσουν τα πάντα” δίνοντας έτσι ένα μήνυμα στους κυβερνώντες.   
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ