Ελεύθερο Βήμα
“Ψήφος εμπιστοσύνης στη ΝΔ”, της Ζωής Ράπτη
Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη στο Χ-τύπο
Η παροιμία για τον λαγό που κουνούσε την φτέρη κι αυτό απεδείχθη «κακό του κεφαλιού του» είναι μεν σοφή αλλά σπανίως εισακούεται το μήνυμά της από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, μην μπορώντας να παράγουν πολιτική χρήσιμη για τους πολίτες και την Ελλάδα μας, κάθε τόσο προβαίνουν στην εκτόξευση λεκτικών πυροτεχνημάτων. Με τον θόρυβο που κάνουν οι μικροκομματικές «στρακαστρούκες» του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν πως μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που την απασχολούν και τις ουσιαστικές λύσεις που παρέχει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακάλυψε «σκάνδαλο» παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και χρησιμοποιώντας αυτό σαν πολιορκητικό κριό θα προσπαθήσει να… ρίξει την κυβέρνηση. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να έχει αποκαρδιωθεί από τις απανωτές ήττες που έχει υποστεί στην εκλογική διαδικασία ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές του 2019) και θα προσπαθήσει με μια κοινοβουλευτική διαδικασία να καταφέρει ό,τι δεν του επιτρέπει ο λαός. Και στην πρόταση μομφής θα λάβει τον… λογαριασμό.
Πάντως, πέρα από τις προθέσεις και τις κινήσεις του κ. Τσίπρα υπάρχει και η θετική πτυχή της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καλοδεχούμενη η πρόταση επειδή αποτελεί μια «καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε κυβερνητικές «επιδόσεις» όπως η επιβολή κάπιταλ κοντρόλς και το κλείσιμο των τραπεζών και με τη Νέα Δημοκρατία η οικονομία μας έχει επιτύχει 11 αναβαθμίσεις ενώ έχουμε ουσιαστικά φτάσει ένα σκαλοπάτι πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε κρίσεις, εκθέτοντας την πατρίδα μας στη διεθνή κοινότητα και εκτόξευε σε πρωτοφανή ύψη τα ποσοστά της ανεργίας ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που αντιμετώπιζε μια σειρά από διεθνείς κρίσεις (όπως η πανδημία, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το επακόλουθο κύμα ακρίβειας, το ενεργειακό, το προσφυγικό κ.ά) κατορθώσαμε να μειώσουμε την ανεργία και να αναχαιτίσουμε τις ανατιμήσεις στην αγορά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στους νέους 15 έως 29 ετών η μείωση της ανεργίας ήταν 7,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα ήταν 17,5% και στις γυναίκες στην Ελλάδα η μείωση ήταν 29,8% ενώ στην Ε.Ε. 10,3%
Και ανάλογη είναι η εικόνα στις διεθνείς μας σχέσεις και στις συμμαχίες, στα εξοπλιστικά, στις επενδύσεις, στην αξιοπιστία της χώρας στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, παντού!
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τα ουσιώδη και για τα πεπραγμένα μας. Εκεί, όντως αξίζει να εστιάσουμε…