Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Το παρασκήνιο με την έλευση του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά εμπόδια, που χρειάστηκαν την παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου για να επιλυθούν, υπήρξαν στο μέτωπο της έλευσης του Αγίου Φωτός στη χώρα μας.

Ως γνωστόν το Άγιο Φώς θα έλθει στην Ελλάδα τελικά το Μ. Σάββατο από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Βλάση.

Στην αρχή, όπως αποκαλύπτει το «Θεωρείο» της «Καθημερινής», οι ισραηλινές αρχές δεν ήθελαν κανέναν επίσημο για την παραλαβή και ζητούσαν επανάληψη της περυσινής διαδικασίας. Δηλαδή ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα να παραλάβει από τα. . . σκαλιά του αεροπλάνου το Αγιο Φως και να το φέρει στην Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά, από την άλλη, ήθελε φέτος να γίνει n διαδικασία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και να παραστεί εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και τελικά θα γίνει.

Οι Ισραηλινοί πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, αναμένεται να βάλουν αυστηρό πρωτόκολλο στον Βλάση, ο οποίος, παρότι έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να καταθέσει και αρνητικό τεστ PCR πριν μεταβεί στα Ιεροσόλυμα.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» και όχι στην Ελευσίνα. Και φέτος θα πάει σε -τουλάχιστον- τρεις περιοχές της χώρας: Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ