Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τι δηλώνει ο Γιάννης Σγουρός για την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών

Δημοσιεύθηκε

στις


Αναφορικά με την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών στους δικαιούχους Δήμους και ιδίως προς το Δήμο Φυλής, ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση: «Το 2012 αναλάβαμε δια Νόμου τη διοίκηση ενός φορέα που βρισκόταν στα πρόθυρα της οικονομικής διάλυσης. Χωρίς να μας έχει ενημερώσει κανείς και για τίποτα, βρεθήκαμε σε ένα πρωτοφανές οικονομικό περιβάλλον, με κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με χρέη εκατομμυρίων ευρώ, με αγωγές που έρχονταν η μία πίσω από την άλλη για οφειλές από το παρελθόν.  Το 2014 με σκληρή δουλειά και συνετή διαχείριση, παραδίδουμε ένα φορέα βιώσιμο και λειτουργικό, με χρέη που εκμηδενίζονται. Με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, με έλεγχο για κάθε δαπάνη, με πλήρη καταγραφή των όσων έγιναν και όσων πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση και όχι αδιέξοδα.  

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη που καταβάλλονται στη συντριπτική τους πλειονότητα στο Δήμο Φυλής για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, εξοφλήθηκαν μέχρι σήμερα πλήρως οφειλές των ετών 2011, 2012 και 2013, άνω των 80 εκ. €.

Ένα τεράστιο ποσό δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και ένα τεράστιο ποσό δεδομένων των υπέρογκων χρεών του ΕΔΣΝΑ.  Ορισμένοι δεν αναγνωρίζουν αυτήν την προσπάθεια και θέτουν και πάλι επιτακτικά το αίτημα για νέες πληρωμές αντισταθμιστικών για το 2014, ενώ ο Σύνδεσμος μόλις πρόσφατα εισέπραξε την εισφορά των δήμων μελών του.  Οι πληρωμές θα γίνουν, όπως πάντα, με πλήρη έλεγχο, διασφάλιση της νομιμότητας και της βιωσιμότητας του φορέα και όχι υπό το βάρος πιέσεων και διλημμάτων.

Δεν δημιουργήσαμε μαζί τα ελλείμματα και τα οικονομικά αδιέξοδα στο Δήμο Φυλής. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ο ΕΔΣΝΑ να επιστρέψει στις εποχές της συσσώρευσης των χρεών.

Δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να γκρεμίσουμε, ό,τι με κόπο χτίσαμε στα δύο χρόνια της θητείας μας.

Τέρμα οι λαϊκισμοί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ