Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μονοψήφιο αριθμό παραμένει η «ψαλίδα» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά την παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο κομμάτων στη ΔΕΘ.

Μετά τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην φετινή ΔΕΘ, η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό «αέρα» δείχνει κέρδη και ζημιές για τα κόμματα -και κυρίως τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διαμορφώνεται στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες.

Πριν από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη η ψαλίδα άνοιξε στις 8,5 μονάδες ενώ μετά την ομιλία Τσίπρα κλείδωσε στις 8 μονάδες.

dimosk1

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%, ΠΑΣΟΚ: 12%, ΚΚΕ: 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4%, ΜέΡΑ25: 3%

Η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτυπώνεται ως εξής: ΝΔ: 34,5%, ΣΥΡΙΖΑ: 26%, ΠΑΣΟΚ: 11,5%, ΚΚΕ: 5,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4%, ΜέΡΑ25: 2,5%

Πριν από την ΔΕΘ, η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ήταν ως εξής: ΝΔ: 33%, ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%, ΠΑΣΟΚ: 12%, ΚΚΕ: 5,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3,5%, ΜέΡΑ25: 2,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό σταθερό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και μετά τη ΔΕΘ. Πριν από τη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 38% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

Μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το ποσοστό του στο 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 29%.

Ακριβώς ίδια διατηρήθηκαν τα ποσοστά μετά την ομιλία Τσίπρα: Μητσοτάκης 39%, Αλέξης Τσίπρας 28%, Κανένας από τους δύο 29%.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 09 21 205953

Παράσταση νίκης

Σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης πριν και μετά τη φετινή ΔΕΘ. Πριν από τις ομιλίες, η ΝΔ προηγείτο με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε στο 56% υπέρ της ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ομιλία Τσίπρα, η διαφορά στην παράσταση νίκης διαμορφώθηκε ως εξής: ΝΔ 56% – ΣΥΡΙΖΑ 26%.

dimosk2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ