Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Ο πόλεμος δεν πάει καλά για τον Πούτιν» – «H Τουρκία δεν μοιάζει με χώρα του ΝΑΤΟ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ηχηρό μήνυμα στήριξη της Ελλάδας προς τον ουκρανικό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, όπου αναφέρθηκε ακόμη στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και την ενεργειακή κρίση.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο «Bloomberg», όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν φαίνεται να εξελίσσεται όπως τον είχε σχεδιάσε ο Πούτιν» δήλωσε ο Κυρικάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας, παράλληλα, την εκτίμηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να χρηστιμοποιήσει κάθε μέσο για να ανατρέψει την δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα του στο ουκρανικό μέτωπο.

Είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίζουμε την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στην ανοιχτή ενέργεια επιθετικότητας και απέναντι στη διαστρέβλωση του Διεθνούς Δικαίου. Ως Έλληνας πολίτης και ηγέτης ενός ευρωπαϊκού κράτους ξέρω τι σημαίνει αυτό.

«Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε, παράλληλα, εξωφρενικό το γεγονός πως η Τουρκία κατηγορεί τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό, ενώ υπογράμμισε πως η αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή:

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως γενικά παρατηρείται ένα κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας που είναι προφανώς απαράδεκτο.

«Εμείς σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα», «προστατεύουμε τα σύνορά μας όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, αλλά επίσης σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα έπρεπε να εργαζόμαστε με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα αντί να δεχόμαστε το κούνημα του δαχτύλου από την Τουρκία», ανέφερε.

Επιμένει στο πλαφόν στο φυσικό αέριο η Αθήνα

Εστιάζοντας, τέλος, στα ενεργειακά, τόνισε ότι η Αθήνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισόν:

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Χρειαζόμαστε μια πιο δραστική παρέμβαση σύμφωνα με την οποία θα μπει ανώτατο όριο στον δείκτη TTF», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ