Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Προς Προανακριτική: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν έβαλε τον Τσίπρα στο κάδρο της Novartis

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κόκκινο» χτυπά η πολιτική αντιπαράθεση μετά την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να πάει σε προανακριτική τον Δ. Παπαγγελόπουλο και να αφήσει εκτός κάδρου τον Α. Τσίπρα στην υπόθεση Novartis.

Oσοι γνωρίζουν  το παρασκήνιο κάνουν λόγο για στοχευμένη κίνηση και που αποτυπώνεται στη φράση «τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες».
Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση μετά από συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες, όπου κυρίαρχή ήταν η άποψη να μη μετατραπεί η Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών.
Στην ουσία ναι μεν δυσαρέστησε τον Α. Σαμαρά που έχει πει «θα τους πάω μέχρι τέλους», αλλά από την άλλη έστειλε μήνυμα συναίνεσης με την απόφασή του να βγάλει εκτός κάδρου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ίδια στελέχη μιλούν για θεσμική και υπεύθυνη στάση και τονίζουν ότι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σ. Παπαδόπουλος έχουν επιφυλάξεις για τη στρατηγική που ακολούθησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.
Εξηγούν μάλιστα ότι οι αντιθεσμικές κινήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης που φέρεται να είχε το προσωνύμιο Ρασπούτιν είχαν ως στόχο να δικαιολογήσουν την άποψή του ότι «η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Όσον αφορά τον Α. Τσίπρα διευκρινίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμούσε να δώσει την εντύπωση ότι:

  • Επιδιώκει ρεβανσισμό και τον πολιτικό εγκλωβισμό του βασικού πολιτικού του αντιπάλου.
  • Επιθυμεί επιστροφή στην εποχή του 1989, με τη σύγκρουση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Άλλα στελέχη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει την ευκαιρία συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως εξηγούν θα γινόταν εάν η Προανακριτική αφορούσε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Φθηνός τακτικισμός
Στην Κουμουνδούρου πάντως ανεβάσουν στα ύψη τους τόνους και μιλούν για φθηνό τακτικισμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όπως τονίζουν προσπαθεί να κρυφθεί πίσω από τον κ. Παπαγγελόπουλο.
Αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, κάτι που φαίνεται όπως τονίζουν από την απόφαση να μην αντιμετωπιστούν ενιαία οι μηνύσεις των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Χρόνος συζήτησης
Η συζήτηση της όλης υπόθεσης αναμένεται τον Οκτώβριο, λόγω της μετάβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Έως τότε η σύγκρουση δεν πρόκειται να κοπάσει και το βέβαιο είναι ότι η πολύκροτη υπόθεση Novartis έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ