Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παντελής Ξυριδάκης: Φωτεινό παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας ο Δήμος

Δημοσιεύθηκε

στις


Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης έτους 2014 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης-Ψυχικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Γυμνασίου-Λυκείου Ψυχικού.
Στην ειδική αυτή συνεδρίαση και όπως προβλέπει ο Νόμος, ήταν προσκεκλημένοι κάτοικοι και φορείς του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού με δικαίωμα να διατυπώσουν ερωτήσεις και παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό της δημοτικής αρχής. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Ξυριδάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής του έτους 2014 και στην συνέχεια οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατερίνα Πετρίτση – Μουράντ, Δημήτρης Γαλάνης, Βύρων Σαμαρόπουλος, Αλέξανδρος Μαζαράκης, Γιώργος Παπαχρόνης καθώς και οι Πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου ΟΚΑΠΑ Νέλλη Λάβδα και ΔΗΚΕΦΙΨ Σόφη Ζαφρακοπούλου, παρουσίασαν τα έργα και τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος 2014.
Ο Δήμαρχος, ως υπεύθυνος και για τα οικονομικά του Δήμου, παρουσίασε τα στοιχεία που υποστηρίζουν το μοντέλο διοίκησης & διαχείρισης που εφαρμόζεται στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για την υλοποίηση του προγράμματος και του Σχεδίου Ανάπτυξης της Δημοτικής Αρχής. Ο  κ. Ξυριδάκης χαρακτήρισε τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού φωτεινό παράδειγμα οικονομικής ευρωστίας και τόνισε ότι όσα έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια είναι οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν τα έργα που πραγματοποιήθηκαν.
Στην αίθουσα εκτός από την Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, παραβρέθηκαν σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Μετά το πέρας της λογοδοσίας, ο αρχηγός της παράταξης «Ενωτική Κίνηση» Παντελής Χαροκόπος διατύπωσε τις παρατηρήσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ