Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Χ. Αναμουρλόγου απαντά στην ανακοίνωση Χατζησαββίδη για τα Δ.Σ. στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ν. Ιωνίας, Α. Χατζησαββίδη με θέμα τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων απαντά ο Χρήστος Αναμουρλόγλου, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ίδιος απαντά στην ανακοίνωση Χατζησαββίδη (διαβάστε περισσότερα εδώ) με τα εξής:

“Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά σας για πολλοστή φορά σε διάστημα ενός χρόνου, εκθέτουμε ξανά τις κατά γενική ομολογία, αιτίες που τα συμβούλια μας δεν είναι απλά αντιπαραγωγικά, αλλά πλήρως αντιδημοκρατικά και κατά συνέπεια καταστροφικά για την πόλη μας.

1. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε στο γεγονός, ότι τα προσωπικά συμφέροντα υπερτερούν των συλλογικών, μιας και η μειοψηφούσα διοίκησή σας των εννέα δημοτικών συμβούλων και η κ. Δήμαρχος προσωπικά, είναι τα πρόσωπα, που το επιβεβαιώνουν περίτρανα, απαξιώνοντας με κάθε ευκαιρία, και με προκλητικό τρόπο τη βούληση των πολλών και δη σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

2. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε στο γεγονός, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, δημιούργησε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, σε κάθε επίπεδο, που ασκείται πολιτική, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Αυτοδιοικητικής. Μην σας διαφεύγει όμως και το γεγονός, ότι σήμερα αυτοί που βιοπορίζονται μέσα από το δημόσιο χρήμα, είστε εσείς και η διοίκησή σας……Μεμπτό; Κατά την άποψή μας όχι βέβαια, εφόσον τηρούνται οι αρχές της χρηστής διοίκησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

3. ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και προγραμματικές συμφωνίες: Εσείς δεν ήσασταν εκείνοι που επωφελήθηκαν, από όλο αυτό το αλαλούμ, που επικράτησε από την ψήφιση του νόμου και ύστερα; Εσείς δεν ήσασταν εκείνοι, που τόλμησαν προεκλογικές συμφωνίες και ταξίματα, με ανταλλάγματα, τα οποία τελικά αθετήσατε μετεκλογικά, πατώντας πάνω στις τροποποιήσεις του νόμου Θεοδωρικάκου; Δεν το βρίσκετε οξύμωρο, να βγαίνετε και παραπονούμενοι, όταν περνάτε τα πάντα, άλλοτε μέσα από τις επιτροπές και άλλοτε με τις εννέα ψήφους σας στο Δημοτικό Συμβούλιο;

4. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:Έχει ξεφύγει από τον θεσμικό της ρόλο η αντιπολίτευση; Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Αντιδήμαρχε, ότι οι προτάσεις και οι ερωτήσεις, επί σημαντικών θεμάτων, σύσσωμης της αντιπολίτευσης, είναι δεκάδες και πολλές φορές επιτακτικές. Δυστυχώς όμως παραμένουν στα ράφια της αίθουσας συμβουλίων, αναπάντητες και ανεκμετάλλευτες. Διαπιστώνετε τακτικισμούς από ποιόν άραγε; Δεν γνωρίζετε ότι η συνήθης προκλητική συμπεριφορά της κ. Δημάρχου, απευθυνόμενη στους Δημοτικούς Συμβούλους ανεξαιρέτως, ξεπερνά τα εσκαμμένα και δημιουργεί τεράστιες εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τις ομαδικές αποχωρήσεις και την τελική ψήφιση πολλών θεμάτων, με την παρουσία μόνο των δικών σας δημοτικών συμβούλων;

Αναφέρατε ότι σας κάνουμε κριτική για θέματα αρμοδιότητας της κεντρικής κυβέρνησης και μας κατηγορείτε γι αυτό…Αλήθεια κ. Αντιδήμαρχε, είστε υπέρ της αποκέντρωσης των σημαντικών θεμάτων, που αφορούν την υγεία και την παιδεία ή κατά; Πιστεύετε ότι τα χρήματα που εισρέουν κατά καιρούς στο δήμο μας από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και δη σήμερα λόγω της
πανδημίας, σας τα στέλνουν επειδή είστε όμορφοι ή επειδή δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν; Σας τα στέλνουν λοιπόν, με σκοπό την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και την ανάληψη από εσάς, ως δημοτικής αρχής, της διαχείρισης των, αξιολογώντας τις ανάγκες, κατά προτεραιότητα, που έχει ο εκάστοτε τομέας.

Μιλάτε για σεβασμό στους θεσμούς, εσείς που παρανόμως δεν εκτελείτε πλειοψηφικές Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου; Εσείς που προχωράτε σε διαμορφώσεις και βαψίματα δημόσιων χώρων, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.; Εσείς που απέχετε της ψηφοφορίας θεμάτων, που οι ίδιοι εισηγείστε;

Έχετε την απαίτηση να μην σας θεωρούμε υπόλογους, για παραλείψεις και λάθη, που ξεφεύγουν των ορίων του ανθρώπινου και ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υιοθετούσατε, έστω και υποτυπωδώς, κάποιες από τις προτάσεις μας;

Όσο για τον κανονισμό λειτουργίας, δόξα τω θεώ, τον γνωρίζουμε πολύ καλά, μιας και βάσει αυτού, σας αναγκάζουμε κατά καιρούς, όχι μόνο να τηρείτε τα νόμιμα, αλλά και να συγκαλείτε Δ.Σ. όταν αυτό σας διαφεύγει. Υπηρέτησα τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού. Συμβουλίου επί 4 χρόνια με συνέπεια και μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Και επειδή και κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, αλλά και στο άρθρο σας αναφερθήκατε επανειλλημένα σε συμπεριφορές πρώην Προέδρων Δημ. Συμβουλίου, να σας υπενθυμίσω ότι αυτά τα 4 χρόνια λοιπόν δεν ήταν λίγες οι φορές που εσείς ο ίδιος διακόπτατε συναδέλφους ή ακόμα και τον Δήμαρχο, όταν ακούγατε κάτι που δεν σας άρεσε. Επομένως μην εκπλήσσεστε, όταν αντίστοιχα στη δική σας διοίκηση συμβαίνει το ίδιο.

Όταν η ίδια η Δήμαρχος, η οποία στερείται σοβαρότητας, επιχειρημάτων, πολιτικού λόγου, καταφεύγει σε φτηνές και αίολες κατηγορίες, τότε να μην καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι, η αντίδραση η δική μου, αλλά και των συναδέλφων συμβούλων της αντιπολίτευσης θα είναι άμεση.

Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε, σεβόμενοι την προσωπική προσπάθειά σας, να περισώσετε, ό,τι και αν σώζεται, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες, με προτάσεις, χείρες βοηθείας και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, με στόχο το κοινό καλό. Αυτό προϋποθέτει αλληλοσεβασμό, ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη, πολιτικό πολιτισμό και ανάληψη προσωπικής ευθύνης, κάτι για το οποίο μέχρι σήμερα δεν φημίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της Δημ. Αρχής.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ