Το γεγονός πως δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολέια στο ορατό μέλλον, καθώς καλπάζει ο κορωνοϊός, επιβεβαίωσε ουσιαστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα, από τις δηλώσεις της υπουργού θα ήταν ασφαλές να εκτιμήσει κανείς ότι η σχολική χρονιά θα παραταθεί.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ παρέπεμψε για την απόφαση σε εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που επίσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Οι προτεραιότητες του υπουργείου

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε, πάντως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς». Επισήμανε μάλιστα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».

Νωρίτερα, σήμερα, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στα Παραπολιτικά σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, επισήμανε πως υπάρχουν «διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η σχολική χρονιά.