Απεργία στους δήμους την Τετάρτη

0


Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη οπότε και θα ψηφιστούν τα πρώτα μέτρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές της αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Σημειώνεται πως και η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη κατά της ψήφισης του νέου μνημονίου.
Στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015  όπου  το  62%  των  Ελλήνων  ψήφισε  «ΟΧΙ»  στα  νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.
Μια εβδομάδα μετά τις μεγαλοστομίες για «εξουσία στο λαό» για «άμεση  δημοκρατία»,  με  υπογραφή  της  κυβέρνησης  θα  υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι ένα ακόμη σκληρό Μνημόνιο, με  νέα  «καταιγίδα»  υφεσιακών  και  φορολογικών  μέτρων  που  θα  γκρεμίσουν  ότι  απόμεινε  όρθιο  από  την  επέλαση  των  δυο πρώτων Μνημονίων.
Από  την  πρώτη  στιγμή  της  εφαρμογής  των  «μνημονίων» προειδοποιήσαμε  πως  ο  αγώνας  εναντίον  των  πολιτικών  των μνημονίων θα είναι μακρύς και επίπονος.  Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 1.500.000 άνεργοι, τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, ένα διαλυμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, η έλλειψη  προοπτικής και ελπίδας.  
Προοπτική και ελπίδα που δεν θα ερχόταν  ούτε  φυσικά  στην  «χαοτική»  επιλογή  των  οπαδών  της  άτακτης χρεοκοπίας!!! Ως  λαϊκό,  εργατικό,  συνδικαλιστικό  κίνημα  πρέπει  και  θα μείνουμε συνεπείς στο
διαρκή αγώνα διεκδίκησης που δίνουμε τα  τελευταία 5 χρόνια και που σε καμιά περίπτωση δεν σταματά.
Το όραμα και ο αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση, για Δημόσια και Δωρεάν υγεία στην υπηρεσία κυρίως των μη εχόντων, για αποδοχές που θα  επιβεβαιώνουν  πως  ανήκουμε  στην  Ευρώπη  και  όχι  στην  Ουγκάντα παραμένουν ζωντανά!!”

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.