Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Φωτιά στην Αρίωνος: Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην επιχείρηση κατάσβεσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής στο άκουσμα της νέας φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου, μεταξύ Ραφήνας και Αρτέμιδος, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη περιοχή, καθώς είναι κατάφυτη από πεύκα και με πολλές διάσπαρτες κατοικίες ενδιάμεσα αλλά και δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο γρήγορης επέκτασης της φωτιάς με πιθανές ανυπολόγιστες συνέπειες.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις από πολύ χαμηλό ύψος,
πεζοπόρα τμήματα με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα ενώ υπήρξε συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών. Το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο
Διοικητής της Πυροσβεστικής Νέας Μάκρης Αντιπύραρχος Μαρινάκης Βικέντιος, συνεπικουρούμενος από το Διευθυντή της Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ταξίαρχο Κολλίντσα Παναγιώτη.

Η  φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και πολύ σύντομα, περίπου δύο ώρες μετά ολοκληρώθηκε το έργο της κατάσβεσης του μετώπου της. Ωστόσο, στο σημείο παρέμειναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην περιοχή μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλος.

Με αφορμή τη πυρκαγιά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση καθώς τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνονται ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Αττικής. Με συντονισμένες ενέργειες επικουρούμε το έργο της πυροσβεστικής και σε συνεργασία με την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην αποτελεσματική προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ