Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Το λειτουργικό έργο της Περιφέρειας Αττικής στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη – Πατούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης πραγματοποίησε συνάντησης εργασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.
Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον κ. Βορίδη και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η εμπειρία και η παραγωγική του θητεία στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης «εγγυώνται» πως και στα νέα του καθήκοντα θα παράξει σημαντικό έργο. «Τώρα είναι η κατάλληλη συγκυρία και έχουμε την ιστορική ευθύνη και ευκαιρία να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε τη βούληση να είμαστε συνοδοιπόροι σας και να συνδράμουμε το έργο σας με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, προκειμένου να οδηγήσουμε την Αττική στην ανάπτυξη, με τον πολίτη μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τον κ. Πατούλη φίλο και συμμαχητή και εξήρε το έργο του στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως κοινός στόχος είναι η ταχεία υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Σ΄αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως από τις πρώτες «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» που θα προωθήσει άμεσα, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που είναι και αίτημα της Αυτοδιοίκησης όπως ανέφερε, με στόχο να διασφαλίζεται η αποτελεσματική διακυβέρνηση στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Επιπρόσθετα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα προωθηθούν μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη βελτίωση του συστήματος της κινητικότητας των υπαλλήλων, την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προκειμένου να εφαρμόζεται ουσιαστικά μία πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, αλλά και με την καταστατική θέση των αιρετών.
Κατά τη συζήτηση βάση δόθηκε σε σημαντικά ζητήματα θεσμικής φύσεως που χρήζουν επανασχεδιασμό με στόχο να γίνει λειτουργικότερο το έργο της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης αλλά και σημαντικά έργα της Περιφέρειας που είναι σε φάση ωρίμανσης.
Ο Περιφερειάρχης εστίασε σε ζητήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα-επισημαίνοντας πως αφυδατώνονται κρίσιμες υπηρεσίες της Περιφέρειας- την υποστελέχωση προσωπικού αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν σε ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Η έλλειψη προσωπικού μας δυσκολεύει να κάνουμε στρατηγική στόχευση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρόσκληση να επισκεφθώ την Περιφέρεια. Είναι μεγάλη μου χαρά να συναντώ τον Γ. Πατούλη, που είναι φίλος και συμμαχητής πολλά χρόνια. Επίσης είχαμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια Αττικής. Η παρουσία μου εδώ έχει ακριβώς το χαρακτήρα, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται κοντά στην αυτοδιοίκηση και με αυτή αν θέλετε την συμβολική πράξη δηλαδή ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ήρθε στην Περιφέρεια Αττικής, εκείνο το οποίο θέλω να σηματοδοτήσω είναι τη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει πια το Υπουργείο μας στο να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν και θα κάνουν αποτελεσματικότερο το έργο των Περιφερειών. Η αυτοδιοίκηση ήδη έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και πρέπει να την ενισχύσουμε, να τη βοηθήσουμε, πρέπει να τη στηρίξουμε, πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες θεσμικές μεταβολές που απαιτούνται ώστε να μπορούνε με πολύ καλύτερο τρόπο να εκπληρώσουν το έργο τους και η πρώτη κίνηση στην κατεύθυνση αυτή βεβαίως θα είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος το οποίο θα επιτρέψει να βελτιωθεί η κυβερνησιμότητα των περιφερειών. Αλλά υπάρχουν και πολλά περισσότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και τα οποία συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη τον οποίο ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τη συνεργασία του και την καλή του θέληση και διάθεση.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ