Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών: Διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την ψυχική ανθεκτικότητα στη σχολική κοινότητα εν μέσω πανδημίας

0

Η Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας διοργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση για τις / τους εκπαιδευτικούς Δημοτικών και Νηπιαγωγείων και Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών/-τριών των Σχολείων του Βορείου Τομέα με θέμα: «Η ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας στην Σχολική Κοινότητα στην συνεχιζόμενη πανδημία».

Τη διαδικτυακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/4/2021 στις 18:00. υποστηρίζουν τα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας -ΟΚΑΝΑ του Βορείου Τομέα: «Αργώ» των Δήμων Παπάγου Χολαργού – Αγ. Παρασκευής, «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς και «ΙΡΙΔΑ» του Δήμου Ν. Ιωνίας.

«Με πρωτοβουλίες και δράσεις όλο το διάστημα της πανδημικής κρίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η διοίκηση της Περιφέρειας σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της Εθνικής προσπάθειας όχι μόνο ως προς την αναχαίτιση του Covid19 αλλά και ως προς τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στη ζωή και την ψυχική υγεία των πολιτών. Η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα είναι ένα μεγάλο θέμα και η γνώμη αλλά και η καθοδήγηση των ειδικών είναι πολύ σημαντική ενόψει της επόμενης μέρας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη.

Πρόγραμμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
-Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης
-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Β.Τ.Α, Λουκία Κεφαλογιάννη

ΟΜΙΛΙΕΣ:

  • «Η βία προς τον Άλλον -προβολή του “εχθρικού” εαυτού μας στην πανδημία του αόρατου εχθρού».

Εισηγητής: Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος Παιδιών & Εφήβων, Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» των Δήμων Χολαργού Παπάγου – Αγ. Παρασκευής – ΟΚΑΝΑ

  • «Η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας και η φροντίδα των εκπαιδευτικών σε συνθήκες COVID-19».

Εισηγήτρια: Αρχοντούλα Αλεξάκη, Κονωνική Λειτουργός – Ψυχοθεραπεύτρια, Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας, Στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» -ΟΚΑΝΑ.

  • «Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας στο ρόλο του γονιού σε καιρούς πανδημίας».

Εισηγήτρια: Ελένη Πλεξίδα, Ψυχολόγος ΜΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου
Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Ίριδα» του Δήμου
Ν.Ιωνίας –ΟΚΑΝΑ.

Την Ημερίδα θα συντονίσει η Ειδική σύμβουλος για θέματα Πρόληψης Εξαρτήσεων από εξαρτησιογόνες ουσίες, ψυχικών εξαρτήσεων και εθισμού της Περιφέρειας Αττικής, Γεωργία Πίσπα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατήστε στον σύνδεσμο εδώ

(Εναλλακτικά ανοίγετε έναν browser (google chrome, Mozilla Firefox κτλ) και
πληκτρολογείτε www.zoom.us
Στην συνέχεια επιλέγετε το “join” που βρίσκεται πάνω δεξιά και ακολουθείτε τις οδηγίες
που εμφανίζονται στην οθόνη.
Όταν σας ζητηθεί το “meeting id”, εισάγετε: 723 098 4374
Όταν σας ζητηθεί το “password”, εισάγετε: 562840)

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.