Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019: Βραβεύτηκαν οι ελληνικές συμμετοχές

0

Στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης των Ελληνικών Συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικ. Σακελλαροπούλου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Μεταξύ των Ελληνικών πόλεων που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η Καρδίτσα κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ενώ δέκα ακόμα ελληνικές πόλεις βραβεύτηκαν. Βραβεία βιώσιμης αστικής κινητικότητας απονεμήθηκαν επίσης στους δήμους Ηγουμενίτσας, Λάρισας, Ανατολικής Σάμου, Αγίου Δημητρίου, Νέας Προποντίδας, Ηρακλείου, Αλίμου, Τρικκαίων, Γρεβενών, Νεάπολης – Συκεών, ενώ τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και στους δήμους Παλλήνης και Φαρκαδόνας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε την προτεραιότητα που δίνει με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαμορφώσει ικανές βάσεις προκειμένου να βρίσκεται ψηλά στους ευρωπαϊκούς στόχους για βιώσιμη κινητικότητα, ασφάλεια και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση», τόνισε ο κ. Πατούλης και διέτρεξε τις μέχρι τώρα δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τις πρότυπες διαβάσεις πεζών και τον εκσυγχρονισμό θαλάμων επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Με αφορμή τη σημερινή μέρα, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε το έργο μας, τον στρατηγικό σχεδιασμό και το όραμά μας, στους ευρωπαίους εταίρους μας έτσι ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση συνεργασίας έτσι ώστε να καταφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε στην Αττική μας σύγχρονες έξυπνες πόλεις όπου θα μπορούμε όλοι να μετακινούμαστε με ασφάλεια, με άνεση και πάνω απ’ όλα προστατεύοντας το περιβάλλον μας» τόνισε και πρόσθεσε πως στους στόχους της Περιφέρειας είναι η αύξηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων.

Τις δύο πόλεις που διακρίθηκαν, βράβευσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης. Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν επίσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλ. Σδούκου και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.