Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον κήπο» στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 6η Μαρτίου 2017 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον κήπο», η Β΄ και Δ΄ τάξη του σχολείου υλοποιούν μια σειρά από δράσεις κατά τις οποίες μαθαίνουν τη σπορά, τη φροντίδα και το μεγάλωμα των φυτών.

Έτσι, από το Νοέμβριο φύτεψαν και καλλιέργησαν μαρούλια στον κήπο του σχολείου. Η ώρα της συγκομιδής όμως έφτασε. Έτσι, τη μέρα αυτή οι μικροί καλλιεργητές γεύτηκαν τα αποτελέσματα των κόπων τους.
Σε μια μικρή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές με τη βοήθεια των γονέων-κηδεμόνων τους μίλησαν για την υγιεινή διατροφή, έφαγαν την πολύτιμη παραγωγή τους και άλλα εδέσματα και διασκέδασαν χορεύοντας και τραγουδώντας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Περιστερίου Αν. Θεοδωράκος και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας Ε. Νιάρχου.
Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου συμμετέχει για 4η χρονιά σε περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα τον σχολικό κήπο, ο οποίος μέχρι στιγμής περιλαμβάνει το λαχανόκηπο, τη γωνιά του κομπόστ, τη γωνιά με βότανα και αρωματικά φυτά και βραχόκηπους με καλλωπιστικά φυτά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ