Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Συμμετοχή-ρεκόρ στην μαθητική αναδάσωση του ΣΠΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 2η Αναδάσωση του ΣΠΑΠ για το 2016 χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση πέντε χιλιάδων περίπου μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, που γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές τους την πλαγιά και με τον ενθουσιασμό τους συνέβαλλαν στην επιτυχία της πολυπληθέστερης μέχρι σήμερα σε συμμετοχή μαθητικής δράσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π., στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 6.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.
Η δράση υλοποιήθηκε από τον Σ.Π.Α.Π., τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων και Πεντέλης, την Ένωση Γονέων Πεντέλης, τις Διευθύνσεις Αβάθμιας και Βάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας και Ανατολικής Αττικής,  τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, με τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.
Την αναδάσωση στήριξαν πολυποίκιλα και ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο Δασάρχης Πεντέλης κ. Αθανάσιος Ρέππας.
Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και Μέλος του ΔΣ του ΣΠΑΠ Παναγιώτης Φικιώρης, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, η Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Σοφία Χαντζάρα, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Κώστας Καλλιανιώτης, ο Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και Δημήτρης Σταυρόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πεντέλης και Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μιλένα Μπαχαρνίκου, οι Δασοπόνοι του Δασαρχείου Πεντέλης Γεώργιος Παπαδιάς, Ηλίας Κωτούλας και Κώστας Μούγιος, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βριλησσίων  κ. Αναστάσιος Βιρβίλης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βριλησσίων  κ. Αλέκος Κοντομάρης.
Στη Αναδάσωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: το 1ο Δημοτικό Μελισσίων, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης, το Γυμνάσιο Πεντέλης, το 1ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 4ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 5ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 6ο Δημοτικό Βριλησσίων, το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, το 1ο και 2ο Λύκειο Βριλησσίων, το 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικό Κηφισιάς, το 6ο Δημοτικό Εκάλης, το 2ο Γυμνάσιο 4ο και 13ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, το 4ο Λύκειο Χαλανδρίου, το 1ο Δημοτικό Γλυκών Νερών, το 3ο Δημοτικό Πεύκης, 2ο, 5ο και 6ο Δημοτικό Παλλήνης, το 7ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης, το 4ο Δημοτικό Γέρακα, το 1ο Δημοτικό.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ