Εθελοντές και απλοί πολίτες ομόρφυναν την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου

0

Την Κυριακή στις 2 Απριλίου και ώρα 9:30 π.μ.- 14:30 μ.μ , το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησε καθαριότητα και καλλωπισμό της κεντρικής Πλατείας του Δήμου στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, ΗΣΑΠ με παράλληλες ενημερωτικές δράσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την διατήρηση  των κοινόχρηστων χώρων καθαρών από απορρίμματα ανθρώπων και δεσποζόμενων ζώων.  

Σημειώνεται, ότι η  εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s do it Greece 2017. 

Με τη συνεργασία και αρωγή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου και της Εντεταλμένης Συμβούλου ειδικών συνεργείων κας Ζούρου  που  παρείχαν υλικά καθαρισμού, μπογιές, πινέλα κ.λ.π., οι Εθελοντές με κέφι και ενθουσιασμό φρόντισαν και έβαψαν την πλατεία.

Ακόμη, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Ορίζοντες»  με τους μαθητές τους ανέλαβαν και  καθάρισαν την πλατεία Γιαννετάκη και όταν τελείωσαν κατέβηκαν με το πανό τους στην Κεντρική Πλατεία και ενώθηκαν με τους εθελοντές.

Παράλληλα, εθελοντές στην είσοδο της πλατείας μοίραζαν φυλλάδια σχετικά με την εκδήλωση και συνομιλούσαν με τους διερχόμενους ενημερώνοντας αλλα και ζητώντας τη γνώμη τους
και τις ιδέες τους για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών του δήμου . Ο κτηνίατρος Μιχάλης Μάντακας χορηγός της δράσης ήταν παρόν και συνομίλησε με δημότες, ζωόφιλους και μη, για θέματα υγείας και καθαριότητας των δεσποζόμενων ζώων.

Μέσα από τη δράση τους αυτή, οι εθελοντές προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν την ατομική ευθύνη για καθαρές γειτονιές,ώστε το σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» να αποτελέσει στάση ζωής. 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.