Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Όσα δήλωσε ο Γ. Πατούλης σε ημερίδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο χρόνου από την προσπάθεια που οφείλουν να καταβάλλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, έκρουσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Η νεολαία που καινοτομεί» από το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Κέντρο
Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο Περιφερειάρχης εστίασε στησημασία της συμμετοχής των πολιτών στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης.

«Πρέπει να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη και να εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι μπορούμε να το
πράξουμε» τόνισε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει επιλέξει σε διεθνές και Ευρωπαϊκό επίπεδο να δώσει το δυναμικό της «παρών» στις πράσινες πρωτοβουλίες του σήμερα και του αύριο και το έχει καταδείξει με πρωτοστάτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ, από την αρχή αυτής της 20ετίας».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως στον αγώνα, που από κοινού καταθέτουν τα κράτη, οι Ευρωπαϊκές χώρες, τα Ηνωμένα Έθνη, η UNESCO, όπως και τα δίκτυα Πράσινων και Βιώσιμων Πόλεων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Ελλάδα είναι επιφορτισμένη, πλέον πολλών ευρωπαϊκών και άλλων χωρών ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, να ξεπεράσει τις δυνατότητές της και να θέσει τον ίδιο τον εαυτό της σε εγρήγορση, δέσμευση και αποτελεσματικότητα.

Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν επίσης ο Κομουά Πατρίκ, Διευθυντής Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ο Καθ. Μανώλης Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο Δρ. Κοντοές Χάρης από το Κέντρο Αριστείας ΒEYOND, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Καθ. Ζερεφός Χρήστος, Ακαδημαϊκός, Κέντρο Ερεύνης Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Ζαχαρίας

    8 Μαρτίου 2020 at 10:42 πμ

    Ο εν λόγω κύριος παρευρέθη στο χώρο διεξαγωγής της ημερίδας λίγο πριν την αποπεράτωσή της. Θλιβερό δε, το γεγονός ότι όσο μιλούσαν οι υπόλοιποι άνθρωποι εκείνος φρόντιζε να ποζάρει γυρίζοντας προφίλ και βγάζοντας διακριτικά τα ακουστικά του μόλις συνειδητοποιούσε ότι υπήρχε φωτογραφικός φακός απέναντι του.
    Ενώ το ζήτημα της ημερίδας αυτής ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ορισμένοι βρήκαν τρόπο να προωθήσουν τις πολιτικές τους.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πέραν από την επίσκεψη του περιφερειάρχη, είναι η αναφορά για το τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ως τον καλύτερο, πιο αξιόπιστο και έμπιστο σταθμό.
    Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ