Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Σμύρνης

Παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων στον Δήμο Νέας Σμύρνης [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων στον Δήμο Νέας Σμύρνης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανακύκλωσης που εφαρμόζει η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή, παρέδωσε σήμερα 2 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας, καφέ κάδους και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης στον Δήμο Ν. Σμύρνης.

 Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης, ενώ στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Δ. Νάνου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Γ. Κρικρής.

 Ο κ. Πατούλης εξήρε το ρόλο των Δήμων σε αυτή την προσπάθεια, χαρακτηρίζοντάς τους «πολύτιμους συνεργάτες» και υπογράμμισε πως το στοίχημα να δοθεί μία ριζική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα κερδηθεί μόνο αν υπάρχει ενότητα και διάθεση συνεργειών προς αυτή την κατεύθυνση.

 Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα βρίσκομαι εδώ στον όμορφο δήμο της Νέας Σμύρνης μαζί με έναν επιτυχημένο δήμαρχο και άξιο αυτοδιοικητικό, τον Στ. Τζουλάκη, για να παραδώσουμε μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Δ. Νάνου και Β. Κοκκαλη, δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές του δήμου, ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά σε αυτό που φιλοδοξούμε όλοι, τη δημιουργία μιας «Πράσινης Περιφέρειας» για τους πολίτες. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τα νέα σύγχρονα εργαλεία που παραδίδουμε στη διάθεση των Δήμων θα αξιοποιηθούν κατάλληλα και πως με την υπεύθυνη προσπάθεια του δημάρχου και των συνεργατών του, θα μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας που έχει στο επίκεντρο την αποκομιδή και την επαναχρησιμοποίηση.

Με αυτόν τον τρόπο, συντονισμένα και με πρόγραμμα, προσθέτουμε έναν ακόμη κρίκο σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα της ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, που αποτελεί εγγύηση για το περιβάλλον και επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, μένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Στ. Τζουλάκης

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, την κα Νάνου και τον κύριο Κόκκαλη για την προσφορά των δύο απορριμματοφόρων που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης εδώ στο δήμο της Νέας Σμύρνης. Εμείς είμαστε πρωτοπόροι στην ανακύκλωση αλλά με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη με αυτά τα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, θα μπούμε μπροστά. Θέλω λοιπόν για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω για την προσφορά τους και να επισημάνω ότι η Περιφέρεια δεν είναι κοντά σε όλους τους δήμους -και όχι μόνο στη Ν. Σμύρνη- μόνο με τα απορριμματοφόρα, αλλά σε πολλούς τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ