Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Δήμος Πετρούπολης: Διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Φωτογραφίας της Διεύθυνσης Πολιτισμού, διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας
Κινητικότητας με θέμα: “Πράσινη Μετακίνηση Χωρίς Ρύπους για όλους!”.

Οι μαθητές του Τμήματος Φωτογραφίας (παλαιοί & νέοι) καλούνται να αποτυπώσουν σε εικόνες, εναλλακτικούς, βιώσιμους & οικολογικούς τρόπους μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

Περπάτημα, Ποδήλατο, Ηλεκτρικά Οχήματα, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι κάποια από τα θέματα που μπορούν να αποτυπώσουν οι μαθητές μέσα από τα κάδρα τους.

Κάθε μαθητής έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία μόνο φωτογραφία που θα σταλεί στο email του Καθηγητή του Τμήματος Φωτογραφίας: [email protected] (με την ένδειξη για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας) μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από το όνομα του μαθητή και τον ηλεκτρονικό αριθμό πρωτοκόλλου και να είναι σχετικές με το θέμα.

Στη συνέχεια, θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Πετρούπολης στο Facebook (Δήμος Πετρούπολης – Municipality of Petroupolis) και η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like θα αναδειχθεί η νικήτρια του διαγωνισμού.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι η δωρεάν φοίτηση στο Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου για το Εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Όροι Διαγωνισμού

1.Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν πραγματοποιήσει την
ηλεκτρονική εγγραφή τους στο Τμήμα Φωτογραφίας του Δήμου Πετρούπολης -και είναι άνω των 18 ετών- μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου 2020, στην ιστοσελίδα: https://petroupoli.publicota.gr/

2. Κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό με μία μόνο φωτογραφία, η οποία θα είναι δικό του δημιούργημα και θα αναφέρεται το όνομά του και ο ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου κατά την αποστολή.

3. Σε περίπτωση που στις φωτογραφίες απεικονίζονται πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιμα, οι μαθητές οφείλουν να έχουν λάβει εκ των προτέρων τη ρητή και ελεύθερη συγκατάθεσή τους για τη λήψη της φωτογραφίας και την αποτύπωση της εικόνας τους σε αυτήν, καθώς και να τους έχουν ενημερώσει για την δημοσιοποίηση της στον διαγωνισμό. Σε αντίθετη περίπτωση και για όποιο θέμα μπορεί να προκύψει, η ευθύνη επιβαρύνει αποκλειστικά τον δημιουργό της εικόνας.

4. Βασικά κριτήρια για τη συμμετοχή είναι η φωτογραφία να είναι εντός θέματος του διαγωνισμού και να μην περιέχει υβριστικό, ρατσιστικό, προσβλητικό ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο παράνομο περιεχόμενο.

5. Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 20η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 21:00, όπου και η φωτογραφία με τα περισσότερα like θα χρηστεί ως νικήτρια. Τα επιπλέον like πέραν της ώρας αυτής, δεν θα υπολογιστούν.

6. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο Πετρούπολης σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, χωρίς κάποια υποχρέωση του Δήμου Πετρούπολης απέναντι στον δημιουργό της εικόνας πέραν της αναφοράς του ονόματός του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ