Ο Δήμος Πεντέλης προωθεί τη βιώσιμη αστική κινητικότητα

0

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας γιόρτασε και φέτος η Ευρώπη με στόχο να προωθήσει την εναλλακτική μετακίνηση, δηλαδή το περπάτημα, το ποδήλατο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την συλλογική μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών.

Το σύνθημα για το φετινό θέμα της πράσινης μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους είναι το: «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!» στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι κάθε μετακίνηση μπορεί να αποτελέσει μια πράξη ευθύνης, αφού κάθε μία από αυτή «αφήνει» το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά, η οποία εκτός από την ενεργή συμμετοχή της στις δράσεις όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, υλοποιεί και προγραμματίζει τα εξής:

  • Έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου δικτύου με πεζοδρόμους, ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020.
  • Σε λίγες μέρες θα ανατεθεί η εκπόνηση νέας ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης για το σύνολο της πόλης. Στη μελέτη θα περιλαμβάνονται και καλές επιτυχημένες πρακτικές εφαρμογής έξυπνων λύσεων για τη στάθμευση, προς όφελος των πολιτών.
  • Ετοιμάζεται πρόταση για χάραξη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών στο Πεντελικό βουνό.
  • Σχεδιάζει στο πλαίσιο της επικείμενης εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης, την δημιουργία υποδομών εξυπηρέτησης των χρηστών (όπως ειδικών θέσεων στάθμευσης και φόρτισης).

Η Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας θέλει να γίνει σύγχρονος. Αρκετοί έχουμε επισκεφθεί πόλεις της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης, που κάνοντας αστικές αναπλάσεις, δημιούργησαν χώρους περιπάτου, που συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αυτές τις καλές πρακτικές θέλουμε να φέρουμε και στην πόλη μας. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών που ωφελούν το περιβάλλον, καλυτερεύουν τις συνθήκες ζωής και κάνουν την πόλη φιλικότερη προς τους δημότες κάθε ηλικίας. Η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, αυτό ακριβώς εξυπηρετεί και σηματοδοτεί. Στόχος μας η βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας να αρχίσει να γίνεται πράξη από αυτή την τετραετία».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.