Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Ετήσιο κάλεσμα ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον στο Άλσος Αγ. Φιλίππου από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Δενδροφύτευση και καθαρισμός στο Άλσος Αγ. Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9:00 το πρωί από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας– Αγ.Ι.Ρέντη.

Πρόκειται για το ετήσιο κάλεσμα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης επισκεπτών και κατοίκων του Δήμου με τίτλο “Το Άλσος ανήκει σε όλους”. Οι δράσεις περιλαμβάνουν: δενδροφυτεύσεις με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια, καθώς και εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου από εξειδικευμένα συνεργεία. Κάθε δραστηριότητα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου εκτός από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, επικεντρώνεται και στην ενίσχυση των συμμετοχικών διαδικασιών μέσω του εθελοντισμού.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφορικά με την εκδήλωση είπε: “Σε έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής, κάθε χρόνο καλούμε και συναντούμε τους δημότες μας σε δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και ανάπτυξης οικολογικής συνείδησης. Το Άλσος του Αγίου Φιλίππου και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες του Δήμου μας, αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία για διασκέδαση, για συμμετοχή και εθελοντική δράση ανεξαρτήτως ηλικίας.”

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), ο οποίος θα προσφέρει τα γάντια που θα χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων, η οποία θα είναι παρούσα με δικές της δράσεις, η PANDA family park, η οποία θα τοποθετήσει φουσκωτά παιχνίδια σε ειδικούς χώρους για τη διασκέδαση των μικρών φίλων, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το My Market, οι οποίοι θα προσφέρουν εμφιαλωμένα νερά και η Β’ Λαϊκή Πειραιά, η οποία θα προσφέρει φρούτα εποχής.

‘Αλσος Αγίου Φιλίππου
Είσοδος από την οδό Παντειχίου Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 Ώρα συνάντησης: 9:00 π.μ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ