Εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ πραγματοποίησαν το 1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2019 στο Πεντελικό

0

Με τη συμμετοχή εθελοντών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ολοκληρώθηκε το 1ο Εθελοντικό Πότισμα για το 2019 από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στις περιοχές που αναδασώθηκαν τον περασμένο χειμώνα, στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τον Δήμο Κηφισιάς και οχήματα και βυτιοφόρα του ΣΠΑΠ., ενώ συμμετείχαν επίσης, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π., έδωσαν δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.
Τη δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, η προσέλευση των εθελοντών και όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας στο σημερινό κάλεσμα για δράση ποτίσματος, εδώ στην περιοχή της Νταού Πεντέλης. Παρά την κατάσταση ετοιμότητας στην οποία βρισκόμαστε εξ αιτίας της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε, ξεκινήσαμε τα καλοκαιρινά μας ποτίσματα, στην προσπάθεια μας να δώσουμε ζωή στα νέα δεντράκια που φυτέψαμε το χειμώνα, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα από αυτά. Με την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς, του Δασαρχείου Πεντέλης, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και τη συμμετοχή των εθελοντών του Σ.Π.Α.Π., συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε το χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις.

Τα ποτίσματα, είναι πολύ σημαντικά και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια που συστηματικά καταβάλουμε τόσο εμείς στον ΣΠΑΠ, αλλά και οι Δήμοι Μέλη μας για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό.
Είναι μία προσπάθεια πολύχρονη και επίπονη, αλλά είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο και καταφέρνουμε χρόνο με το χρόνο να δώσουμε και πάλι νέα πνοή στο περιβάλλον του Πεντελικού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή μας η αισιοδοξία πηγάζει από την ανταπόκριση όλο και περισσότερων συμπολιτών και φορέων στις δράσεις μας».

Ο Σύνδεσμος απευθύνει, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΧΤΥΠΟΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που στήριξαν προβάλλοντας την παραπάνω δράση.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.