Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Ανακύκλωση, αλλιώς αύξηση δημοτικών τελών

Δημοσιεύθηκε

στις


Για την επέκταση και πύκνωση του δικτύου ανακύκλωσης με την τοποθέτηση νέων μπλε κάδων για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης τους πολίτες. Σε εμπορικά σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν κώδωνες για το γυαλί, ενώ επιπλέον έχει εξασφαλιστεί, νέο όχημα για την περισυλλογή της ανακύκλωσης. Ο Δήμος υπογραμμίζει τις θετικές  επιπτώσεις της ανακύκλωσης στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στην οικονομία και στην υγεία όπως τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων και των προβλημάτων διαχείρισης τους, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων και τη μείωση της ρύπανσης, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως, παρά τα σημαντικά οφέλη, πολλοί δημότες εξακολουθούν να μην είναι θετικοί στην προσπάθεια μεγιστοποίησης της ανακύκλωσης. Και εδώ σημειώνεται από το Δήμο ότι από 1 Ιανουαρίου, για κάθε τόνο σύμμεικτων απορριμμάτων, εάν δεν προχωρήσει η διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και αύξηση των ανακυκλωμένων το τέλος θα αυξηθεί από 45 ευρώ σε 80 ευρώ, σε εφαρμογή οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τούτο σημαίνει, ότι θα πρέπει να διπλασιασθούν τα δημοτικά τέλη πράγμα που δεν θα πρέπει καν να το σκεφτόμαστε την δύσκολη οικονομικά αυτή περίοδο. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξήσουμε κατακόρυφα τα μεγέθη των ανακυκλωμένων και να εθιζόμαστε στην έννοια αυτής.Γι αυτό λοιπόν: Ανακύκλωση….. Ανακύκλωση… Ανακύκλωση» είναι η έκκληση του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ