Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Ανάσα δίνουν τα επιδόματα τέκνων

Δημοσιεύθηκε

στις


Τη δεύτερη δόση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και  του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών αναμένουν με αγωνία περίπου 700.000 οικογένειες για να ενισχύσουν το εισόδημα τους. Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα ποσά για το 2ο τρίμηνο του 2014 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 18 Ιουλίου.
Σημειώνεται πως η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που υπέβαλαν ηλεκτρονικά αίτηση -δήλωση Α21 (μέσω του TaxisΝet) μέχρι και την 30 Ιουνίου και αφού πρώτα είχαν συμπληρώσει τη δήλωση εισοδήματος Ε1. Παράλληλα, στις 18  Ιουλίου θα γίνει πληρωμή των Επιδομάτων τέκνων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.
Αξίζει να επισημανθεί πως όσοι υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν τις δηλώσεις Α21 μετά τις 30 Ιουνίου δεν πρόκειται να χάσουν το επίδομα αλλά θα πάρουν τα χρήματα στην επόμενη πληρωμή. Εδώ θυμίζουμε πως οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι παλιές δεν λαμβάνονται υπόψη. Για την πορεία των αιτήσεων μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Διαβάστε στον ΧΤΥΠΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα από την Παρασκευή 11 Ιουλίου:

– Πόσα παίρνουν οι δικαιούχοι. Πως μπορείτε να υπολογίσετε το επίδομα. Δείτε παραδείγματα. Πόσο είναι το ειδικό επίδομα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ