Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Έως και 192.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους «βλέπει» η ΓΣΕΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον φόβο της για «κύμα» απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, έως το τέλος του έτους  εκφράζει η ΓΣΕΕ και προειδοποιεί πως αν η ύφεση κυμανθεί στο 8% προβλέπεται απώλεια 153.000 θέσεων εργασίας, ενώ αν κλείσει στο 10% θα χαθούν 192.000 θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και ειδικά για το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων απασχόλησης, όπως και για τη μείωση των εισφορών η ΓΣΕΕ εκτιμά πως είναι στη λάθος κατεύθυνση και εκτός πραγματικότητας.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η επιδότηση των εισφορών στο πλαίσιο του προγράμματος δεν επαρκεί στο για να δώσει ώθηση στις προσλήψεις (δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας που βιώνει η αγορά), ενώ η μείωση των εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες που μεταφράζεται σε μείωση 1,21 ποσοστιαίας μονάδας για τον εργαζόμενο, δεν ενισχύει ουσιαστικά το εισόδημά του.

Προτεραιότητα για τη ΓΣΕΕ αποτελεί η διάσωση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και η ανακοπή μαζικών απολύσεων, ιδίως μετά και την ολοκλήρωση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων.

Την ίδια στιγμή τα συνδικάτα κρατούν στάση αναμονής για τις επίσημες ανακοινώσεις του νέου πακέτου εργασιακών που ήδη προαναγγελθεί και οδηγεί σε μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας (υπερωρίες, ψηφιακό ωράριο, ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, μεταρρυθμίσεις στον συνδικαλιστικό νόμο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ