Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Οριστικό: Η Ρωσία «έκοψε» σήμερα το φυσικό αέριο στην Φινλανδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο ρωσικός κολοσσός Gazprom σταμάτησε επισήμως, σήμερα Σάββατο, τις εξαγωγές αερίου στη Φινλανδία – Είχε προηγηθεί η άρνηση της Φινλανδίας να πληρώσει με ρούβλια

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε σήμερα ότι σταμάτησε τις εξαγωγές αερίου στη γειτονική Φινλανδία, επιβεβαιώνοντας αυτά που ανακοίνωσε νωρίτερα η φινλανδική εταιρία διαχείρισης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Gasgrid Finland.

Υπενθυμίζεται πως η Gazprom Export απαίτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες να πληρώνουν για τις προμήθειες ρωσικού αερίου σε ρούβλια, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, όμως η Φινλανδία αρνήθηκε να το κάνει.

«Έχουμε προνοήσει, δεν θα διακοπεί η παροχή αερίου»

«Προετοιμαζόμασταν σχολαστικά για αυτή την κατάσταση και προνοήσαμε προκειμένου να μην υπάρξουν διακοπές στο δίκτυο μεταφοράς αερίου, θα μπορέσουμε να εφοδιάσουμε όλους τους πελάτες μας με αέριο τους ερχόμενους μήνες», διεμήνυσε χθες  ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum, Μίκα Βιλγιάνεν.

Όπως σημείωσε, η Gasum θα συνεχίσει να παρέχει αέριο στους Φινλανδούς καταναλωτές από άλλες πηγές – μέσω του αγωγού Balticonnector που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ