Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Εισβολή στην Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση – «Να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα έκκληση από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να επιβάλει 7η δέσμη κυρώσεων στη Ρωσία.

Πιο αναλυτικά, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξίωσε για ακόμη μια φορά να επιβληθούν κι άλλες κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία στο διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης, επιχειρηματολογώντας ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να αποφασίσουν για την έβδομη δέσμη τιμωρητικών μέτρων το συντομότερο.

«Η Ρωσία πρέπει να νιώσει αύξηση της πίεσης επειδή άρχισε πόλεμο και για την επιθετική αντιευρωπαϊκή της πολιτική», είπε ο κ. Ζελένσκι.

Παράλληλα, υπενθύμισε ακόμη πως είναι επείγον ο στρατός του να παραλάβει κι άλλα όπλα.

«Οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων εξαρτώνται άμεσα από την ταχύτητα (των παραδόσεων) των εταίρων μας», επέμεινε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Ζολότε και τη Χίρσκε διατρέχουν κίνδυνο να περικυκλωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.

«Στην κατεύθυνση Τόσκιβκα – Πιντλίσνε, ο εχθρός κατέλαβε τους οικισμούς Πιντλίσνε και Μίρνα Ντολίνα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook.

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης κοντά στη Χίρσκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα ρωσικά εδαφικά κέρδη αποκόπτουν τη βόρεια οδική σύνδεση μεταξύ των ουκρανών στρατιωτικών που αμύνονται στη Ζολότε και τη Χίρσκε και ουκρανικών μονάδων στη Λισιτσάνσκ.

Εξάλλου, η Πολωνία προμήθευσε πάνω από 240 άρματα μάχης και άλλα 100 τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη γειτονική της χώρα, δήλωσε ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα χθες Τρίτη.

Η Βαρσοβία έστειλε πυραυλικά συστήματα, πολυβόλα και πυρομαχικά, ανέφερε ο αρχηγός του πολωνικού κράτους κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρεσβευτές.

Συνολικά, η πολωνική κυβέρνηση έχει χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια αξίας 1,6 δισεκ. δολαρίων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, με σκοπό να αποκρουστεί η ρωσική εισβολή και να εξασφαλιστεί ότι ο πόλεμος δεν θα εξαπλωθεί στην πολωνική επικράτεια, σύμφωνα με τη Βαρσοβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ