Συνεχίζεται η καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου»

0

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών «Μέλισσα»  ανακοινώνουν την διοργάνωση της συνέχισης της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου».  

Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών για το μεγάλο θέμα της σύγχρονης προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης στην Ελλάδα όπου  η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι σύμφυτη με την ιστορική πορεία της χώρας αλλά και η έμπρακτη στήριξη των προσφύγων από τους μαθητές των πόλεων.
Η καμπάνια για ένα μήνα (11/01-10/02) πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ν.Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με εκθέσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις αλλά και με τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών των δημόσιων σχολείων, οι οποίοι γέμισαν χιλιάδες σακίδια με πράγματα χρήσιμα για τους συνομηλίκους τους που αντιμετωπίζουν ένα ταξίδι δύσκολο και μακρύ, προσπαθώντας να αποφύγουν τον πόλεμο, την βία και την εξαθλίωση στις πατρίδες τους.
Η συνέχεια θα δοθεί τον επόμενο μήνα στις πόλεις της Αγίας Παρασκευής και του Χαλανδρίου με συγκεκριμένες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.