Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πρόγραμμα με στόχο την τοποθέτηση ανέργων στην αγορά εργασίας υλοποιεί ο Δήμος Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τοπικό σχέδιο για την κοινωνική

ένταξη ευάλωτων ομάδων

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης (Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η.) ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος, με τίτλο «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη οικονομική ανασφάλεια και έκρηξη της ανεργίας, ο Δήμος Ηλιούπολης, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες της περιοχής.  Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων, στηρίζει την απασχόληση και τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους πολίτες που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 80 ανέργων που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, με παρεμβάσεις στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγηση Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών).

Οι παρεμβάσεις του Σχεδίου Δράσης για το σύνολο των ωφελουμένων αφορούν:
•Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων με στόχο την ψυχοκοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση
•Επιδοτούμενη Επαγγελματική Κατάρτιση
•Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων και επωφελούμενων
•Επιχειρηματικό Σχεδιασμό: εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση ατομικών επιχειρήσεων και κοινωνικών επιχειρήσεων
•Συμβουλευτική Υποστήριξη των ιδρυθέντων επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι και άνεργες (εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ), οι οποίοι είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ηλιούπολης,  και προέρχονται από τις κάτωθι ευπαθείς ομάδες:

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΙ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ 45-64 ΕΤΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
ΑΤΟΜΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ /ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ

Το Πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο Ηλιούπολης για την κοινωνική ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Δ.Υ.Ε.Κ.Ο.Η. – Δίκτυο Υποστήριξης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Ηλιούπολης στην οποία συμμετέχουν, ως συντονιστής η EEO GROUP Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων, το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ.) ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ, ο Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Ηλιούπολης, η Προωθημένα Συστήματα Εξυπηρέτησης ΕΠΕ, το ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΕ, το ΚΕΚ ΑΚΜΗ ΑΕ και η ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ Ανώνυμη Εταιρεία Στρατηγικής και Επικοινωνίας. Οι εταίροι που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο έργο θα υλοποιήσουν δράσεις αντίστοιχες με τη φύση των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται μέσω της δικτύωσης και της άμεσης συνεργασίας τους, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες ενεργειών που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.topeko-ilioupoli.gr και στα γραφεία των:
– ΚΕΚ ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ Α.Ε. επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 40-Ηλιούπολη (τηλέφωνο: 210 9942373 – 210 9944189)
– ΚΕΚ ΑΚΜΗ Α.Ε. επί της οδού Λ. Βουλιαγμένης 337-Ηλιούπολη
(τηλέφωνο: 210 9769560 – 551)
 ώρες επικοινωνίας 10.30-14.00 

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται έως τις 10 Νοεμβρίου στις ανωτέρω διευθύνσεις.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ