Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου στους υποψηφίους για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

0

“Παλέψτε με καθαρό μυαλό

και ορθολογική σκέψη”

Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έστειλε μήνυμα προς τους μαθητές:

“Αγαπητέ φίλε/η,
Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την μελλοντική εκπαιδευτική σου πορεία. Οι γενικότερες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας ενδέχεται να επηρεάσουν τον αγώνα σου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γι αυτό ακριβώς το λόγο και πέρα από τις τυπικές ευχές για επιτυχία, σου απευθύνω αυτή την επιστολή. Μην αφήσεις τα όνειρά σου να επισκιαστούν από τις γενικότερες συνθήκες. Οι πανελλήνιες εξετάσεις μπορούν να γίνουν ο δίαυλος που θα σου εξασφαλίσει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να χτίσεις εσύ το μέλλον της χώρας μας και να το διαμορφώσεις σύμφωνα με τα δικά σου όνειρα.
Δώσε τον δικό σου αγώνα χωρίς άγχος, οπλισμένος  με προσδοκίες, θέληση και θετική στάση. Άντλησε δύναμη από τα δικά σου όνειρα και πάλεψε προκειμένου να συνεχίσεις το εκπαιδευτικό σου ταξίδι και να γνωρίσεις νέα μονοπάτια γνώσης. Δώσε όμως αυτόν τον αγώνα έχοντας στο μυαλό σου ότι η εισαγωγή σε μία πανεπιστημιακή και τεχνολογική σχολή δεν αποτελεί μονόδρομο για την μετέπειτα επιτυχία σου. Στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και των γρήγορων εξελίξεων, ο άνθρωπος που έχει θέληση, πάντα βρίσκει τον τρόπο να προοδεύσει και να βρει τα ερεθίσματα που θα τον κερδίσουν.
Η προσωπική μου ευχή, λοιπόν, προς όλους εσάς τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που τη Δευτέρα θα κληθείτε να δώσετε τον προσωπικό σας αγώνα, είναι μία: Με καθαρό μυαλό και ορθολογική σκέψη, παλέψτε για την εισαγωγή σας. Οπλιστείτε με θέληση και δύναμη για την κατάκτηση της ίδιας της ζωής και αλλάξτε την, γιατί ανήκει σε εσάς.

                                                                          

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.