Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Φωτιά στη Βούλα: Μετρούν πληγές από την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού σε αστικό ιστό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η φωτιά στη Βούλα έκανε στάχτη περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης – Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει την καταγραφή των ζημιών.

Οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται στην περιοχή της Άνω Βούλας, όπου μέχρι στιγμής -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα και έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από την Πυροσβεστική, έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.

Η καταμέτρηση από την Πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Πανανικολάου μίλησε από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά και αναφέρθηκε στον καθαρισμό της περιοχής από θάμνους και ξερόχορτα.

«Κάνουμε την αποτίμηση, πρέπει να δούμε τι συνέβη, να γίνουμε ¨”σοφότεροι”, γιατί έχουμε μπροστά μας ολόκληρο το καλοκαίρι», ανέφερε ο Γ. Παπανικολάου. «Εδώ είμαστε 500 μέτρα πάνω από τον αστικό ιστό, πρέπει να μας υποδείξει το δασαρχείο και ο ΔΕΔΔΗΕ τι πρέπει να γίνει… Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί εάν δεν σώζαμε εμείς τον σταθμό (σ.σ. υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ)», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι υπήρξε και δεύτερη και τρίτη εστία φωτιάς.

Σημειώνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, σε ανακοίνωσή του, υπογράμμιζε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που έφτασε έως το Πανόραμα της Βούλας και απείλησε περιοχές στη Βάρη, ξεκίνησε από υποσταθμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ