Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θωρακίζεται ενάντια στους σεισμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την αντισεισμική θωράκιση κρίσιμων υποδομών της πόλης και συνακόλουθα την προστασία των πολιτών, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ξεκινάει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τρεις σημαντικές δράσεις.

Συγκεκριμένα:

Δράση Πρώτη

Εκπόνηση προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου σε είκοσι τρεις (23) υποδομές. Ο έλεγχος αφορά κυρίως σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα πορίσματα θα υποβληθούν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας προκειμένου να εκτιμηθεί εάν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος η’ ακόμη και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

 

Δράση Δεύτερη

Εργασίες Στατικής Ενίσχυσης του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού. Στόχος του έργου είναι η επίτευξη της στατικής ακαμψίας και η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του κτιρίου.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης όπως εγκατάσταση θερμοπρόσοψης, αντικατάσταση κουφωμάτων και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων θέρμανσης και ύδρευσης. Επίσης, με στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας του κτιρίου προβλέπεται η τοποθέτηση ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ. O Παιδικός Σταθμός θα παραμείνει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως την ολοκλήρωση των εργασιών και τα παιδιά θα απορροφηθούν σε άλλους Σταθμούς του Δήμου.

 

Δράση Τρίτη

Στατική ενίσχυση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες σεισμικής θωράκισης σύμφωνα με τους νεότερους κανονισμούς σκυροδέματος. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση της οροφής του κτιρίου.

Το σύνολο των έργων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” με τη χρηματοδότηση του να ανέρχεται στο ποσόν των 638.401,85 €.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ