Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Σχολές γονέων στο Δήμο Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Tμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου πρόκειται να υλοποιήσουν στο Γαλάτσι το έργο «Σχολές Γονέων», που θέτει σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.
Βασικός σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα των «Σχολών Γονέων» απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Σημειώνεται ότι τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 16-18 ατόμων.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται τα ακόλουθα 5 εκπαιδευτικά προγράμματα:
1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα, διάρκειας 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών
 
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε: Στο Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού, Άθλησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους 2ος όροφος)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ