Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον ΟΗΕ

Δημοσιεύθηκε

στις


Η διαχείριση του κύματος προσφύγων που φτάνουν στην πρωτεύουσα από τα νησιά του Αιγαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης με την Επιχειρησιακή Συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, κυρία Alessandra Morelli. Κατά τη συνάντηση έγινε επισκόπηση της κατάστασης έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας και η κα Morelli ενημέρωσε τον δήμαρχο Αθηναίων και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με τη στήριξη των προσφύγων.
Ο κ. Καμίνης παρουσίασε διεξοδικά, στην εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για το προσφυγικό και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, με αιχμή τη διάθεση του χώρου για τη δημιουργία της προσωρινής Δομής Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, και την επέκτασή του, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
Διαπιστώθηκε συναντίληψη και μεγάλο περιθώριο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, που θα εξειδικευθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.   
Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κυρία Μαρία Στρατηγάκη, η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων κυρία Μαρία Λογοθέτη, ο αναπληρωτής περιφερειακός συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας κ. Jose Egas καθώς και η υπεύθυνη Τομέα Προστασίας κυρία Καλλιόπη Στεφανάκη.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
                    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ