Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πέτσας: Οι δήμοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για «φαινόμενα Αγίας Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στους δήμους έριξε το «μπαλάκι» με αφορμή όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Πέτσας τόνισε «επαφίεται στον κάθε δήμο όταν βλέπει ότι υπάρχουν τέτοιες συγκεντρώσεις να λαμβάνει μέτρα και ενδεχομένως να ζητάει την βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης όπως έγινε και στην Αγία Παρασκευή. Άρα, γενικά οριζόντια μέτρα με συστάσεις για αποφυγή συναθροίσεων και απαραίτητων αποστάσεων και τοπικά μέτρα όπου χρειάζονται».

Πρόσθεσε, δε, ότι «όπου υπάρχουν λίγα περιστατικά όπως αυτά στην Αγία Παρασκευή, θα φροντίσουμε να δείξουμε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές στους πολλούς που εφαρμόζουν τα μέτρα ότι δεν είναι κορόιδα».

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία απαγόρευση για τις νύχτες. Υπάρχει αυστηρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμό. Αυτά τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν», κατέληξε.

Νέα ένταση τη νύχτα στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή αποχώρησαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο μετά τη μία τη νύχτα, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο βράδυ που παρατηρούνται επεισόδια στην περιοχή, καθώς και το βράδυ της Τρίτης περίπου 400 νεαρά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην ίδια πλατεία και πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφ.Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της πλατείας της Αγίας Παρασκευής από τις 21:00 έως τις 6:00 μέχρι νεωτέρας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ