Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Από τη μάχη του κορωνοϊού στη μάχη της πλατείας – Νέα επεισόδια στην Αγία Παρασκευή [Βίντεο, εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Για ακόμη μία νύχτα πλήθος νεαρών μαζεύτηκαν σε πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με την την Αστυνομία να επεμβαίνει  και να σημειώνονται επεισόδια. Νέα παραβίαση των μέτρων από μαγαζί στο Κολωνάκι που άνοιξε παράνομα και έφτιαχνε ποτά σε πελάτες.

Εξαιτίας των απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού, που παραμένουν σε ισχύ για συνάθροιση άνω των 10 ατόμων, έγινε επέμβαση από την Αστυνομία στην πλατεία του Αη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος νεαρών με ποτά.

Στη θέα των αστυνομικών ορισμένοι νεαροί αντέδρασαν και άρχισαν να πετούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πέτρες και μπουκάλια. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και σκόρπισαν το πλήθος των νεαρών στους γύρω δρόμους, ενώ περίπου 40 άτομα έχουν παραμείνει στην πλατεία και γύρω από αυτή. Δεν έγιναν προσαγωγές ούτε σημειώθηκαν τραυματισμοί.

https://www.facebook.com/vasilis.mylonakis/videos/3360097667334764/

Αυτό το περιστατικό έγινε ενώ ήδη το απόγευμα της Τρίτης είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ότι δεν θα επιτραπούν από εδώ και στο εξής, εικόνες όμοιες με αυτές που προηγήθηκαν στο ίδιο σημείο, στην Αγία Παρασκευή με νεαρούς που κάθονταν στην πλατεία με το πρόσχημα του δήθεν “take away” ποτού, όπως επίσης σε μπαράκια στον Βόλο και στην Πάτρα.

Β. Ζορμπάς: “Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος”

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια, ενώ οι περισσότεροι νεαροί δεν είναι κάτοικοι Αγίας Παρασκευής.

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του δημάρχου: “Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια. Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι προ τινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν , εκτος ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή , οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές , Σπάτα , Παιανία , Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά , Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας. Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγαπησε ολη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια; Μάλλον το δεύτερο. Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων , με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα !!! Η πολη μας , η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοιού είναι ΚΑΘΑΡΗ》, δηλαδή είχαμε ελαχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοιού. Κάποιοι ίσως θεωρούν, ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας. Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες περιξ της πλατείας.

Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη  από την παραβατικότητα. Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας , από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοιού . Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουνα σπίτι μου. Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος. Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τά προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής.”

Γνωστό καφέ – μπαρ στο Κολωνάκι άνοιξε παρά τις απαγορεύσεις 

Πολύ γνωστό καφέ – μπαρ στο Κολωνάκι άνοιξε, παρά τις οδηγίες της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων που λήφθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης και ο προσωρινά υπεύθυνος του καφέ – μπαρ θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους, όταν διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα ήταν ανοιχτό και άτομα με ποτά στα χέρια βρίσκονταν απ’ έξω.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία δέχθηκε καταγγελία το βράδυ της Τρίτης ότι έξω από το κατάστημα ήταν τουλάχιστον 15 άτομα με ποτό στο χέρι.

Όταν περιπολικό πήγε στο σημείο εντόπισε άτομα να κάθονται πάνω στα πεζούλια που υπάρχουν έξω από το μπαρ -το οποίο ήταν ανοιχτό-, κρατώντας ποτήρια με ποτό.

Αρχικά συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και οδηγήθηκε στο τμήμα, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης.  Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ