Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το «ενισχυμένο» επίδομα παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ποια ημέρα πληρώνονται οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (π. ΚΕΑ) του ΟΠΕΚΑ και πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού -το «ενισχυμένο»- δηλαδή την μιάμιση δόση, όπου δεν την έχουν πληρωθεί ακόμα 150.000 άτομα.

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πάντα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα, αλλά όπως είναι ήδη γνωστό οι πληρωμές ξεκινάνε πάντα την προηγούμενη ημέρα.

Δηλαδή για τον μήνα Μάιο, οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα παιδιού κ.α, θα πληρωθούν την Τρίτη στις 31 Μαΐου, αλλά τα χρήματα θα τα δούνε στο λογαριασμό τους από τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Επιπλέον, τότε θα πληρωθούν την ενισχυμένη -μιάμιση έξτρα δόση- για το επίδομα παιδιού πάνω από 150.000 άτομα που δεν την έχουν πληρωθεί ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι την μιάμιση δόση -από το έκτακτο δώρο Πάσχα- του επιδόματος παιδιού την έχουν πληρωθεί πριν το Πάσχα.

Και νέο… δώρο Πάσχα το καλοκαίρι σε συνταξιούχους, δικαιούχους επιδομάτων και ΑμεΑ

Αποφασισμένοι είναι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την στήριξη των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει βασικά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό  η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναλάβει το έκτακτο δώρο Πάσχα, ως μία ακόμα επιταγή ακρίβειας στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους.

Ο κουμπαράς του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου και είναι προτεραιότητα, όπως τονίζουν οι πληροφορίες, η δύναμη πυρός να διοχετευθεί στη στήριξη των ευάλωτων και κυρίως στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

Η δέσμη μέτρων που εξετάζεται επιδιώκει να αντισταθμίσει σε σημαντικό μεγάλο βαθμό το άλμα του κόστους διαβίωσης, κυρίως στα ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλόμισθούς και ανέργους.

Δεν αποκλείεται τον Μάιο να ανοίξει ο δρόμος για επανάληψη της εφαρμογής των μέτρων που υλοποιήθηκε εκτάκτως τον Απρίλιο όπως η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την στήριξη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών, δηλαδή της επιταγής ακρίβειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ